Enginarkalpli ,Zeytinyağlı Kereviz



       İste yine hem lezzetli hem de kalorisi düşük bir baska tarifle mutfağıma davetlisiniz. Bayanlar dikkat! Annelerimizin çay saati böreklerinin yerini artık düşük kalorili ikramlar alıyor.







MALZEMELER:

1kavanoz enginar kalbi
250gr arpacık soğanı
5tane ortaboy kereviz
2bardak portakal suyu
Yarım demet dere otu
4yemek kaşığı zeytinyağı
1tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

  1. Öncelikle soğanlarımızı zeytinyağımızda hafifçe kavuruyoruz.
  2. Kerevizlerimizi ve bezelyelerimizi soğanlarımıza ekliyoruz ve biraz pişmesi için tenceremizin kapağını kapatıyoruz.7-8 dakika kavrulmasını bekliyoruz.
  3. Daha sonra tencerimize enginar kalplerini ekliyoruz.
  4. Tuzumuzu,şekerimizi ve portakal suyumuzu ilave edip yarım saat pişmesi için bırakıyoruz.
  5. Piştikten sonra soğuyana kadar tenceremizde muhafaza ediyoruz.
  6. Tabağımıza alınca dereotuyla süslüyoruz.
Not: Kerevizlerimizi soyunca limonlu suda muhafaza edersek kararmaz.

Afiyet olsun!

Sevgiler!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic