BALKABAKLI PASTA


Tatlısıyla; çorbasıyla; böreğiyle şimdi balkabağı zamanı...Bizde bugün balkabağının pastasını yapıyoruz.Misafirleriniz bir dilimiyle yetinmeyecek.Hadi buyurun lezzet diyarına..



MALZEMELER
200 gr. tereyağ
4 yumurta
1 rakı bardağı şeker
1/2 rakı bardağı süt
200 gr.un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
750 gr.balkabağı+1 rakı bardağı şeker
1 rakı bardağı ceviz+ 1 kahve fincanı şeker

 
KREMASI
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin
1 poşet şanti
600 gr. süt
1 poşet şanti+ 1 rakı bardağı süt( kenarını sıvamak için)
4 yemek kaşığı şeker( karamel çubukları için)


YAPILIŞI
  1. Tereyağ; şeker ve vanilyayı çırpın..
  2. Yumurtalarınızın sarısını teker teker tereyağ karışımına ekleyin.
  3. Daha sonra sütünüzü; kabartma tozunuzu ve ununuzu karışımınıza ekleyin.En sonda yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iyice kabarttıktan sonra ekleyin  ve tahta kaşıkla karıştırınki kekiniz sönmesin.
  4. Kek karışımınızı 24 cm.lik kelepçeli kek kabınıza koyup 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Balkabaklarınızı şekerinizle beraber pişirin ve soğuduktan sonra iyice süzün.Süzdüğünüz suyu kekinizi ıslatmak için ayırın..Çatalla iyice ezin.
  6. Cevizlerinizi şekerinizle beraber tavanızda karamelize yapın ; yağlı kağıda dökün;  soğusun sonrada iri olarak dövün.
  7. Un ;nişasta ;şeker ve sütünüzü krema haline gelene kadar pişirin.
  8. Pişen kremanıza vanilya ve margarininizi ekleyip mixerle iyice çırpın..
  9. Mixerle çırptığınız kremaya krem şantiyide ekleyip tekrar iyice çırpın.
  10. Bütün herşeyi hazırlayınca kekinizi ikiye kesip kelepçeli kalıba ilk kek katını koyun.Kekinizi ayırdığınız şurubun birazıyla ıslatın..Sonra hazırladığmız kremadan bolca 'sonra balkabaklı içten; sonra cevizli krokandan ' sonra tekrar kekinizin ikinci katı sonrada krema balkabağı ve cevizli krokanı tekrar koyun.
  11. Hazırladığımız pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin.
  12. Ertesi gün pastanızı kelepçeli kalıptan çıkartın.
  13. Kenarlarını hazırladığınız krem şantiyle süsleyin.
  14. Kenarlarına karamel çubukları hazırlayıp süsleyin.(Şekeri tavada karamelleştirin  yağlı kağıdın üstüne uzun şeritler halinde dökün.)



NOT: Kekimizi balkabağının süzdüğümüz şurubuyla ıslatırsak  daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN...
Sevgiler..

3 yorum:

  1. Nefis görünüyor. Bal kabaklı pastayı ben de çok seviyorum. Ellerine sağlık.Yanındaki karemel çubuklara da bayıldım.SEvgiler. Mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hersene kabak zamanını iple çekiyorum,kabaklı lezzetlere bayılıyorum..teşekkürler.

      Sil
  2. Hic yemedim ama ağzım sulandi. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic