Tatlısıyla; çorbasıyla; böreğiyle şimdi balkabağı zamanı...Bizde bugün balkabağının pastasını yapıyoruz.Misafirleriniz bir dilimiyle yeti...
Tatlısıyla; çorbasıyla; böreğiyle şimdi balkabağı zamanı...Bizde bugün balkabağının pastasını yapıyoruz.Misafirleriniz bir dilimiyle yetinmeyecek.Hadi buyurun lezzet diyarına..
MALZEMELER
200 gr. tereyağ
4 yumurta
1 rakı bardağı şeker
1/2 rakı bardağı süt
200 gr.un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
750 gr.balkabağı+1 rakı bardağı şeker
1 rakı bardağı ceviz+ 1 kahve fincanı şeker
KREMASI
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin
1 poşet şanti
600 gr. süt
1 poşet şanti+ 1 rakı bardağı süt( kenarını sıvamak için)
4 yemek kaşığı şeker( karamel çubukları için)
1 poşet şanti+ 1 rakı bardağı süt( kenarını sıvamak için)
4 yemek kaşığı şeker( karamel çubukları için)
YAPILIŞI
- Tereyağ; şeker ve vanilyayı çırpın..
- Yumurtalarınızın sarısını teker teker tereyağ karışımına ekleyin.
- Daha sonra sütünüzü; kabartma tozunuzu ve ununuzu karışımınıza ekleyin.En sonda yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iyice kabarttıktan sonra ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırınki kekiniz sönmesin.
- Kek karışımınızı 24 cm.lik kelepçeli kek kabınıza koyup 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
- Balkabaklarınızı şekerinizle beraber pişirin ve soğuduktan sonra iyice süzün.Süzdüğünüz suyu kekinizi ıslatmak için ayırın..Çatalla iyice ezin.
- Cevizlerinizi şekerinizle beraber tavanızda karamelize yapın ; yağlı kağıda dökün; soğusun sonrada iri olarak dövün.
- Un ;nişasta ;şeker ve sütünüzü krema haline gelene kadar pişirin.
- Pişen kremanıza vanilya ve margarininizi ekleyip mixerle iyice çırpın..
- Mixerle çırptığınız kremaya krem şantiyide ekleyip tekrar iyice çırpın.
- Bütün herşeyi hazırlayınca kekinizi ikiye kesip kelepçeli kalıba ilk kek katını koyun.Kekinizi ayırdığınız şurubun birazıyla ıslatın..Sonra hazırladığmız kremadan bolca 'sonra balkabaklı içten; sonra cevizli krokandan ' sonra tekrar kekinizin ikinci katı sonrada krema balkabağı ve cevizli krokanı tekrar koyun.
- Hazırladığımız pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün pastanızı kelepçeli kalıptan çıkartın.
- Kenarlarını hazırladığınız krem şantiyle süsleyin.
- Kenarlarına karamel çubukları hazırlayıp süsleyin.(Şekeri tavada karamelleştirin yağlı kağıdın üstüne uzun şeritler halinde dökün.)
Yorumlar