Bu Blogda Ara

BALKABAKLI PASTA

Tatlısıyla; çorbasıyla; böreğiyle şimdi balkabağı zamanı...Bizde bugün balkabağının pastasını yapıyoruz.Misafirleriniz bir dilimiyle yeti...


Tatlısıyla; çorbasıyla; böreğiyle şimdi balkabağı zamanı...Bizde bugün balkabağının pastasını yapıyoruz.Misafirleriniz bir dilimiyle yetinmeyecek.Hadi buyurun lezzet diyarına..



MALZEMELER
200 gr. tereyağ
4 yumurta
1 rakı bardağı şeker
1/2 rakı bardağı süt
200 gr.un
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
750 gr.balkabağı+1 rakı bardağı şeker
1 rakı bardağı ceviz+ 1 kahve fincanı şeker

 
KREMASI
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
50 gr.margarin
1 poşet şanti
600 gr. süt
1 poşet şanti+ 1 rakı bardağı süt( kenarını sıvamak için)
4 yemek kaşığı şeker( karamel çubukları için)


YAPILIŞI
  1. Tereyağ; şeker ve vanilyayı çırpın..
  2. Yumurtalarınızın sarısını teker teker tereyağ karışımına ekleyin.
  3. Daha sonra sütünüzü; kabartma tozunuzu ve ununuzu karışımınıza ekleyin.En sonda yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iyice kabarttıktan sonra ekleyin  ve tahta kaşıkla karıştırınki kekiniz sönmesin.
  4. Kek karışımınızı 24 cm.lik kelepçeli kek kabınıza koyup 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Balkabaklarınızı şekerinizle beraber pişirin ve soğuduktan sonra iyice süzün.Süzdüğünüz suyu kekinizi ıslatmak için ayırın..Çatalla iyice ezin.
  6. Cevizlerinizi şekerinizle beraber tavanızda karamelize yapın ; yağlı kağıda dökün;  soğusun sonrada iri olarak dövün.
  7. Un ;nişasta ;şeker ve sütünüzü krema haline gelene kadar pişirin.
  8. Pişen kremanıza vanilya ve margarininizi ekleyip mixerle iyice çırpın..
  9. Mixerle çırptığınız kremaya krem şantiyide ekleyip tekrar iyice çırpın.
  10. Bütün herşeyi hazırlayınca kekinizi ikiye kesip kelepçeli kalıba ilk kek katını koyun.Kekinizi ayırdığınız şurubun birazıyla ıslatın..Sonra hazırladığmız kremadan bolca 'sonra balkabaklı içten; sonra cevizli krokandan ' sonra tekrar kekinizin ikinci katı sonrada krema balkabağı ve cevizli krokanı tekrar koyun.
  11. Hazırladığımız pastanızı 1 gece buzdolabında bekletin.
  12. Ertesi gün pastanızı kelepçeli kalıptan çıkartın.
  13. Kenarlarını hazırladığınız krem şantiyle süsleyin.
  14. Kenarlarına karamel çubukları hazırlayıp süsleyin.(Şekeri tavada karamelleştirin  yağlı kağıdın üstüne uzun şeritler halinde dökün.)



NOT: Kekimizi balkabağının süzdüğümüz şurubuyla ıslatırsak  daha lezzetli olur.
AFİYET OLSUN...
Sevgiler..

Yorumlar

BLOGGER: 3
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: BALKABAKLI PASTA
BALKABAKLI PASTA
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwfs8ocjAx3bVk5JU_b7UCmOUpfxhbj9W-4lHvO2W3wq3jtnU0yqXDvqHAhzK6J_hm9qTiailv5CXXX8JD7FwJz76PBWXeQGqG0GYQ5PecRfIGMcritzVmLfSKMlTGMKVvz1Z0S_sjdzk/s400/DSCN2596+-+Kopya.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwfs8ocjAx3bVk5JU_b7UCmOUpfxhbj9W-4lHvO2W3wq3jtnU0yqXDvqHAhzK6J_hm9qTiailv5CXXX8JD7FwJz76PBWXeQGqG0GYQ5PecRfIGMcritzVmLfSKMlTGMKVvz1Z0S_sjdzk/s72-c/DSCN2596+-+Kopya.JPG
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2012/02/balkabakli-pasta.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2012/02/balkabakli-pasta.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız