BİBERLİ EKMEK

Anneannelerimizden günümüze gelen muhteşem bir lezzet..Sağlığımız için oldukça yararlı olan kırmızı biber en yaramaz  ve en lezzetli haliyle soframızda..Misafirlerimin ısrarla talep ettiği bu lezzetli ikram işte şimdi pratik tarifiyle karşınızda.. 



MALZEMELER
1 su bardağı kırmızı pul biber
2 tane  soğan
2 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay  kaşığı karabiber
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı zeytinyağı
HAMURU
1 paket instant toz maya
2 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
 1 tatlı  kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1\2 su bardağı  sıvı yağ
Aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)
YAPILIŞI:

  1. Sütümüzü hafifçe ılıtıp şekerimizi ve mayamızı koyup karıştırırız.
  2. Bu karışıma suyu,sıvı yağımızı,yoğurdumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz..
  3. Daha sonra unumuzu azar azar ilave ederek yoğururuz.
  4. Hamurumuzu 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Kırmızıbiberimizi bir çay bardağı suyla ıslıyoruz.
  6. Soğanlarımızı küçük doğruyoruz ve hafifçe yağımızda kavuruyoruz.
  7. Kavrulan soğanlarımıza kırmızı biberimizi; susamımızı; cevizimizi ve baharatlarımızı ekliyoruz.
  8. Mayalanan hamurumuza çok az un ekliyerek tekrar yoğuruyoruz.
  9. Hamuruzdan bir miktar alıp merdaneyle dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
  10. Hazırladığımız içten bir miktar alıp hamurun içine iyice yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.
  11. Eşit aralıklarla kesip tepsimize koyuyoruz.
  12. Bütün hamurumuz ve içimiz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
  13. Hazırladığımız ruloları 15 -20 dakika kadar mayalanması için tepside bekletiyoruz.
  14. Mayası gelen rulolarımızı 170 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
Not: Hazırladığımız iç fazla gelirse buzlukta muhafaza edep tekrar kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
Sevgiler..


2 yorum:

  1. kusura bakmayın dırek rulo olarakmı pışıryoruz yoksa dılımlere ayırıp dilim dilimmi pışıryoruz..

    YanıtlaSil
  2. Dilimleyerek pişiriyoruz..kolay gelsin..

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic