Çikolatalı Macaron

Renk renk, çeşit çeşit, aklımızı başımızdan alan makoronlar.. Nurlu Mutfağın ufak dokunuşlarıyla siz de mucizeler yaratabilirsiniz...

Malzemeler
90 gr pudra şekeri
50 gr toz badem
2 yemek kaşığı kakao(15gr)
3 yemek kaşığı toz şeker(35gr)
2 büyük yumurta akı[50 GR.][3-4 gün buzdolabında beklemiş]
1\2 çay kaşığı krem tartar 

Kreması
1 paket bitter çikolata
1 paket sütlü çikolata
1 kutu krema(200ml)


Yapılışı
  • Pudra şekerimizi ve bademimizi rondoda 2 kere çekelim ve sonra bir kabın içine 3 kez elekten geçirelim.
  • 2 yumurta akımızı,krem tartarla   kar haline getirelim.Sonrada azar azar toz şekeri ekleyip ,tekrar şeker eriyene kadar çıırpalım. Mixerimizi aynı yönde çırpmamız gerekiyor.
  • Pudra şekerimize ve bademimize kakaomuzuda eleyip karıştıralım.
  • Hazırladığımız bu karışımı kaşık kaşık yumurta akımızı söndürmeden yedirelim.
  • Pürüzsüz bir karışım elde ediceksiniz.
  • Tepsimize 2 kat fırın pişirme kağıdıyla kaplıyalım.
  • Hamurumuzu sıkma torbasına alıp hazırladığımız kağıdın üstüne sıkalım.
  • Tepsimizi tezgahımızın üstüne yavaşça 2-3 kez vurarak makaronlarımızın havasını alalım.
  • Yarım saat tezgahın üstünde bekletelim. Makaronların üstünü ellediğinizde hafif kabuk tutmuş olması lazım.
  • 175 derece fırında 15 dk kadar pişirelim.
  • Pişen makoronlarımızı dışarda iyice soğutalım.
  • Daha sonra hazırladığımız ganajımızı aralarına sürerek kapatalım.
Kreması için
  • Kremamızı ısıtıp çikolatalarımızı içine doğrayalım.İyice karıştırıp katılaşması için buz dolabında 2-3 saat bekletelim.


NOT: İlk seferde olmazsa üzülmeyin,bende 3-4 denemeden sonra başarılı oldum. Pudra şekeri özel ince nişastası azaltılmış olmalı. (Pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.)
Tarif David Lebovitz in kitabından alıntıdır..
Afiyet olsun!
Sevgiler...

2 yorum:

  1. Sitenizi uzun zamandır takip ediyorum...her şey çok güzel..elinize sağlık..bende birkeç kez makaron denemesi yaptım fakat her seferinde malzemem olması gerekenden daha akışkan oluyor...175 derece fırında 15-20 dakika denissiniz...bu süre benim fırınım için fazla....fırını önceden ısıtıyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırını çok az ısıtıyorum,o zaman süreyi daha az tutun..kolay gelsin..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic