Çilekli Sevgililer Günü Kalpleri





Sevgililer gününde sevdiklerinize ve dostlarınıza harika sofralar hazırlamak için Nurlu mutfaktan çıkan keyifli bir ikram...

Sevginizi göstermenin en tatlı yolu...

Unutmayın bayanlar erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer :)
 


MALZEMELER
20 yaprak milföy hamuru
500gr.çilek
500ml.süt
1 yumurta sarısı
2yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet çilekli krem şanti+1küçük kutu çilekli süt
Pudra şekeri(üzeri için)
2 boy kalpli kurabiye kalıbı



YAPILIŞI
  1. Öncelikle milföy hamurlarımızı kalpli kalıplarımızla keseriz.Her kalp için 2 tane hamur kullanıyoruz.Birinci kalbi tüm bırakıyoruz; ikinci kalbi küçük kalıpla bir daha kesip ikisini üst üste koyuyoruz.İkinci kalbin içinden çıkanıda tek kalp olarak pişiriyoruz
  2. 20 hamurdan 10 tane büyük kalp ;10 tanede küçük kalp elde ediyoruz.
  3. Tepsimize yağlı kağıt koyup kalplerimizi 175 derece fırında iyice pişiriyoruz.
  4. Hamurlarımız pişerken süt; un; nişasta ;şeker; yumurta sarısı ve vanilyayla krema pişiriyoruz.
  5. Pişen kremamızı mixerle soğuyana kadar çırpıyoruz.
  6. Soğuyan kremamıza çilekli sütle hazırladığımız şantimizi ekliyoruz ve tekrar iyice çırpıyoruz..
  7. Kalpli milföylerimizin üstünü hazırladığımız kremayla dolduruyoruz.
  8. Daha sonra çileklerimizi uzunlamasına kesip; kremamızın üstüne kalp şekli vererek diziyoruz.
  9. Küçük kalplerimizide ortalarından keserek aralarına krema koyuyoruz.Üstlerine bir tüm çilek koyuyoruz.
  10. En son bütün milföylerimizin üstüne bol pudra şekeri eliyoruz.

Sevgililer gününüz kutlu olsun!!!


    AFİYET OLSUN...

    Sevgiler..

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Image and video hosting by TinyPic

    Nurşen Aksoy

    Image and video hosting by TinyPic