Elmalı Tart


Bir fincan mis gibi kahvenin yanına en güzel ne eşlik eder?Tabiki  fırından yeni çıkmış; sıcacık mis gibi tarçın kokusuyla bir elmalı tart..Hadi o zaman doğru mutfağa ;bugün nefis bir elmalı tart yapıyoruz..





MALZEMELER
2 yumurta
250 gr.margarin
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
içi;
5 tane elma
1 kahve fincanı kuru sarı üzüm
5 kaşık şeker
1 kahve fincanı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

  1. Margarin yumurta  ve şekeri iyice yoğururun.
  2. Bu karışıma kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin..
  3. Hamurun yarısını kalıbınıza yerleştirin..
  4. Elmalarınızı rendeleyip şekerle pişirin.
  5. Soğuduktan sonra üzüm; tarçın ve cevizlerinizi ekleyin.
  6. Hazırladığımız elmalı içi hamurunuzun içine yerleştirin.
  7. Hamurunuzun geri kalanını merdaneyle açıp; uzun şeritler halinde kesin ve kafes şeklini vererek tartınızın üstünü kapatın...
  8. 170  derece fırında kızarana kadar pişirin.
  9. Pişen tartınızın üstüne pudra şekeri eleyin...
Afiyet olsun!
Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic