Fındıklı Çikolatalı Tartöletler

Fındık ve çikolata hiç bu kadar dayanılmaz olmamıştı.....Misafirleriniz ikincisini almak için yarışacak..İşte Nurlu mutfağın en çok sevilen tatlarından olan fındıklı çikolatalı tartöletler tarifiyle karşınızda...


 MALZEMELER 

HAMURU
Küçük tartölet kalıpları
125 gr. tereyağ
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kahve fincanı dövülmüş fındık
3 tatlı kaşığı soğuk süt
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)
KREMASI
200ml.krema
2 paket çikolata( 1 bitter-1 sütlü)
1talı kaşığı pudra şekeri
üstü için 1 çay bardağı dövülmüş fındık











YAPILIŞI
  1. Tereyağ; pudra şekeri; vanilya; süt ve fındıklarınızı iyice karıştırın.
  2. Bu karışıma azar azar un ekliyerek yumuşak bir hamur kıvamında yoğurun.
  3. Hamurumuzu 1 saat buzdolabında dinlendiririz.
  4. Dinlenen hamurunuzu tartölet kalıplarınıza yerleştirin ve çatalla hamurlarınıza birkaç delik açın.
  5. 170 derce fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Kremamızı ocakta ılıtın.
  7. Ilıyan kremanızın içine çikolatalarınızı doğrayın,pudra şekerini ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.
  8. Pişen tart kalıplarınıza hazırladığınız kremayı kaşıkla paylaştırın.
  9. Kreması donana kadar buzdolabında 3- 4 saat  bekleyin.
  10. Üstlerini fındıkla süsleyin.
NOT:Bu tariften 15- 16 tane tartölet elde edersiniz.

SEVGİLER.....Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic