Ispanakli Tart( Kiş)


Kış mevsiminin vazgeçilmezidir ıspanak...Her kalıba uyar..Kimi zaman kıymalı bir yemek; kimi zaman güzel bir açma börek olarak çıkar karşımıza..İşte şimdide çay sofralarımız için lezzetli bir tart olarak huzurunuzda..


Malzemeler


1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı erimiş margarin
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tane kabartmatozu
aldığı kadar un(yumuşak bir hamur olucak)

iç malzemesi;
3 deste ıspanak
1 büyük boy soğan
1 paket krema
1çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 yumurta
4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1su bardağı kaşar peynir rendesi


Yapılışı;

  1. Ispanağımızı soğanımızla beraber 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak kavururuz.
  2. Kavrulan ıspanağımıza baharatlarımızı ekleriz.
  3. Başka bir kapta kremamızı yumurtamızla beraber iyice çırparız.
  4. Soğuyan ıspanağımızla kremamızı ve peynir rendemizi karıştırırız.
  5. Yoğurt; sıvıyağ; margarin; tuz; kabartma tozu ve alabildiği kadar unumuzla yumuşak bir hamur yoğururuz.
  6. Hamurumuzu buzdolabinda 1 saat dinlendiririz.
  7. Dinlenen hamurumuzu tart kalıbmıza göre merdaneyle açarız.
  8. Hamurumuzun içine ıspanaklı içimizi yerleştiririz.

  9. 170 derece fırında 40 dakika pişiririz.
    NOT:Dolmalık fıstıklarımızı tartımızın pişme süresinin son 10 dakikasında ekliyoruz.

    AFİYET OLSUN..
    Sevgiler..



    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Image and video hosting by TinyPic

    Nurşen Aksoy

    Image and video hosting by TinyPic