Mercimekli Semizotu Salatası


 Salatalarım;sofralarımın hem renklenmesini hemde yemeklerimin renklenmesini sağlayan en büyük yardımcılarımdan biri..Baklagillerin keyifli tatlarından biri olan mercimeğin başrol oynadığı bu salata çeşidi Nurlu Mutfağın kolay ikramlarından biri...Unutmayın önemli olan malzemelerin birbirine uyması....


 MALZEMELER

2 demet semizotu
1 çay bardağı hafif haşlanmış yeşil mercimek
2 tane  havuç
1 çay bardağı doğranmış kuru domates
8 dal yeşil soğan
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı balsamik sirke
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kırmızı pul biber

YAPILIŞI:
  1. Semizotumuzu sirkeli suda iyice yıkayıp ,kuruturuz.Elimizle kopararak doğrarız.
  2. Havuçlarımızı jülyen şeklinde doğrarız.
  3. Yeşil soğanlarımızı ve kuru domateslerimizide doğrarız.
  4. Sarmısakları 1 kaşık zeytinyağında soteleriz..Sotelenen sarmısaklara önce havuçları,sonrada mercimekleri ekleyerek kavururuz..En son yeşil soğanları ekleriz,bir kaç  dakika daha kavurup,yeşil soğanlar tam ölmeden altını kapatırız.
  5. Bu karışıma kimyonumuzu,pulbiberimizi ve tuzumuzu ekleyip, karıştırırız ve soğuması için bir tabağa alırız.
  6. Kuruyan semizotlarımıza, mercimekli karışımıda ekleyip, karıştırırız.
  7. Daha sonra salata tabağımıza alıp üstünü kuru domateslerle süsleriz.
  8. Salatamızın sosunu hazırlayıp en üstüne dökeriz.

AFİYET OLSUN...
Sevgiler....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic