PEREMEÇ(Kazan Türkleri Yemeği)

Bugün Nurlu Mutfakta 11.YY.dan ORTA ASYA TÜRK yemeği pişiyor..Arkadaşımda tatdığım  ve sizlerle paylaşmak istediğim bu farklı lezzet; bizim yağ mantımızı andırıyor...Ama sunumu ve tadı daha farklı..Sizlerde deneyin eminim çok beğeneceksiniz..

 






Malzemeler 

HAMURU
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (çok yumuşak bir hamur olacak hafif elinize yapışsın)

İÇ HARCI
500 gr.dana kıyma (2 kere çekilmiş)
5 diş sarmısak
1 orta boy soğan rendesi
1 kırmızı biber( küçük doğranmış)
1çay kaşığı karabiber
biraz tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Soya sosu+ süzme yoğurt(üzeri için)

YAPILIŞI
  1. Yoğurt; süt; yumurta; kabartma tozu; tuz ve unula pürüssüz bir hamur yoğurun.Ununuzu azar azar ekleyin elinize yapışan bir hamur olucak.
  2. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ; bir mutfak bezinin üzerinde dinlendirin..Beze yapışmaz korkmayın.(hafif un serpin.)
  3. Daha sonra kıyma; sarımsak; soğan; kırmızı biber; karabiber ve biraz tuzla beraber içinizi iyice yoğurun.Çok tuz atmayın çünkü peremeçinizi soya sosuyla ikram edeceksiniz.
  4. Her bezeyi tezgahın üzerinde tek tek unla açın.Hazırladığınız içi bıçakla sürün.Sonrada kenarlarını hafifçe içe doğru büzerek kapatın.Kıyma ortada havuz gibi kalsın.
  5. Hazırladığınız peremeçleri yine bir mutfak havlusu serdiğiniz tepsiye dizin.Buzdolabında biraz dinlendirin .
  6. Kızgın yağda önce kıyma olan yüzünü  kızartın.Sonrada öteki yüzünü kızartın..
  7. Peremeçlerinizi süzme yoğurt ve soya sosuyla ikram edin. ***Peremeçlerinizi bir  gün önceden yapabilirsiniz..Üstünüde mutlaka bir mutfak beziyle örtün.
AFİYET OLSUN..Sevgiler..

6 yorum:

  1. nurşen abla yaparken acaba ben bunu yapabilir miyim diye düşündüm.sanki zor gibi geldi biraz. ama diilmiş hem çok lezzetli hem de çok kolaymış... ellerine sağlık.....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Sinemcim..Çok lezzetli dimi bende çok severek yemiştim..ellerine sağlık..

      Sil
  2. soya sosu nekadar konuluyor acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soya sosu, peremeçi yerken yogurdun üzerine 1 tatlı kaşığı kadar koyuluyor.Ama siz çok seviyorsanız daha fazla koyabilirsiniz..

      Sil
  3. Soya sosu bana fazla bile gelir çok az tuz kullanıyorum çünkü.Ellerine sağlık Nurşen'cim hem çok ilginç hem de çok lezzetli bir tarif.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az tuzlu soya sosları var Kekikcim,rahatlıkla kullanabilirsin..Çok güzel bir lezzet muhakkak denemeni tavsiye ederim..sevgiler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic