Portakallı Tavuklu Tart


Meyvelerin sihirli tadı yemeklerin içine işliyor.. Artık farklı tatları birleştirmekten korkmayın.. Bu keyifli tarifle başlayabilirsiniz.. Portakalın mis gibi reyhasını tartınızın her lokmasında hissedeceksiniz..


Malzemeler
250 gr yumuşak margarin
1 su bardağı portakal suyu
1 kutu kek un(340 gr.)
1 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İç harcı
yarım kilo tavuk göğsü
450ml süt(2 su bardağı)
2,5 yemek kaşığı un
50 gr tereyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı doğranmış mantar




Yapılışı
  • Margarinimizi, portakal suyumuzu, unumuzu ve kek unumuzu karıştırarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Yaptığımız hamuru 1 saat buz dolabında dinlendiriyoruz.
  • Tavuklarımızı haşlıyoruz ve küçük parçalara ayırıyoruz.
  • Süt, un, tereyağıyla beşamel sos hazırlıyoruz. Mantarlarımızı hafıf soteliyoruz.
  • Tavuklarımızı beşamel sos ve mantarlarla karıştırıp tuz ve karabiberimizi ekliyoruz.
  • Hamurumuzu iki eşit parçaya ayırıp parçalardan ilkini 26cm lık tart kalıbımızın altına döşüyoruz.
  • Hamurumuzun üstüne hazırladığımız tavuklu harcı koyuyoruz.
  • Kalan hamurumuzu merdaneyle açıp, tavuklu harcın üstünü kapatıyoruz.
  • 1 yumurta sarısını 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile karıştırıp tartımızın üstüne sürüyoruz.
  • Isıtılmış 175 derecelik fırında 1 saate yakın pişiriyoruz.

Afiyet olsun!
Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic