PUF BÖREĞİ

Nurlu Mutfaktan çıkan kızartma kokularını alan takipçilerim..Evet doğru yerdesiniz:))İster peynirli ister kıymalı hazırlanabilecek bu kolay tarifi misafirlerinize sunmadan önce mutfaktakiler birer birer aşırabilir..))))Dikkatli olun....

MALZEMELER

1 yumurta
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sulu yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı karbonat
1 -2 damla limon
biraz tuz
aldığı kadar un 500 gr.kadar
İÇ MALZEMESİ
400 gr. yağsız kıyma
2 tane soğan( çintilmiş)
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı sıvı  yağ
2 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Yumurta; yoğurt; yağ; tuz;süt;sirke; karbonat+ limonsuyu,su ve unla pürüssüz bir hamur yoğurun.(yumuşak bir hamur olucak) (ununuzu azar azar ekleyin)
  2. 1 saat dinlendirin.
  3. Hamuru eşit bezelere bölün.Her bezeyi unla yufka büyüklüğünde açın.Çay bardağıyla kesin.
  4. Kıymayı soğanla iyice kavurun. Baharatlarını ekleyin ;soğutun.
  5. Hazırladığınız kıymayı çay bardağıyla kestiğiniz hamurun içine koyun d şeklinde katlayın.Kenarlarına iyice bastırın.
  6. Derin bir tencerede kızgın yağda kızartın..
NOT:Kızartırken böreklerinizi sık sık çevirinki börekleriniz kabarsın..
AFİYET OLSUN.....Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic