Sevgililer Günü Pastası




Sevgililer günü için ikram şölenimiz devam ediyor..

 Nurlu mutfaktan çıkan ; hem gözünüze hem damağınıza hitap edecek olan bu ikramımız uzun süre akıllardan silinmeyecek..

Sevin ; sevilin her zaman ,hayat paylaştıkca ;sevdikce güzel...







MALZEMELER

200 gr.tereyağ
1 çay bardağı süt
4 yumurta
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2oo gr. un
200 gr.şeker
750 gr.çilek
1 paket dankek rulo pasta

KREMASI

500 ml.süt
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1paket vanilya
50 gr.margarin
1 paket çilekli krem ole+1 su bardağı süt
üstü için 1 paket tart jölesi

YAPILIŞI
  1. Şeker; vanilya ve tereyağımızı mixerle iyice çırpıyoruz.
  2. Yumurtalarımızı bu karışıma teker teker ekliyoruz.
  3. Daha sonra sırayla sütümüzü ;unumuzu ve kabartma tozumuzu ekleyip 175 derce ısıtılmış fırında 30- 35 dakika pişiriyoruz.(26 cm.kelepçeli kalıp)
  4. Un; nişasta; şeker ve sütümüzü karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Pişen kremamıza margarin ve vanilyamızı ekleyip mixerle çırpıyoruz.
  6. Krem olemizi 1 bardak sütümüzle çırpıp; kremamıza ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz.
  7. Kelepçeli kalıbın kenarına önce hazır rulo pastamızı ince ince dilimleyerek diziyoruz.
  8. Sonra hazırlayıp soğuttuğumuz kekimizi ikiye bölüp birini kalıbın tabanına yerlestiriyoruz.
  9. Kekimizin üstüne bolca hazırladığımız kremadan koyuyoruz ve çileğimizin bir kısmını doğruyoruz.Üstüne kekimizin ikinci katını koyuyoruz ve kalan kremamızla üstünü  kapatıyoruz.
  10. Kalan çileklerimizi dograyıp pastamızın üstünü şekillendiriyoruz.
  11. Çileklerin üstünü tart jölemizi üstündeki tarife göre hazırlıyarak kaplıyoruz.
NOT:Pastamızı hazırlayıp 4- 5 saat buzdolabında bekletirsek kalıptan daha kolay ve muntazam çıkar.

HAPPY VALENTINE'S DAY...

AFİYET OLSUN.....Sevgiler..

6 yorum:

  1. Su an evde olsa kahvalti niyetine sutle yerdim!!!!

    YanıtlaSil
  2. cumartesi akşamı misafirlerime yaptığım bu pasta sayesinde aldığım övgüler karşısında ;Nurşen hn. a teşşekürden başka birşey diyemiyorum. elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık..Beğenmelerine memnun oldum.Afiyet olsun.Sevgiler..

      Sil
  3. Nurşenciğim pandispanyasını hazır sade kek alıp yapsak nasıl olur ? hazır keki ıslatmaya gerek kalır mı ? Bilgilerinizi rica ederiz efemmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seldacım meraba..evet hazır pandispanyada kullanabilirsin.Çilek reçelinin suyunu çok az sulandır,fırçayla pandispanyanı hafif ıslat..ıslatmazsan kuru kalır..sevgiler..

      Sil
  4. Nurşen ciğim bu pasta ile görüntülerimi facebook sh. dan görebilirsin.İşte budur !!!!!

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic