1 Şubat 2012 Çarşamba

Tel Kadayıflı Muhallebi

Mutfağımın püf noktaları ve pişirme tekniklerim sayesinde ortaya çıkan farklı renkler ve lezzetler benide heycanlandırıyor... 
İşte şimdi misafirlerinize ve ailenize kolaylıkla ikram edebilceğiniz keyifli hafif bir tatlı!



Malzemeler
300gr tel kadayıf
50 gr tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı iri kıyılmıs ceviz
1/2 çay kaşığı tarçın

Muhallebi için;
1 litre+ 1 su bardağı süt
2 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz kremşanti
1 paket  kaymaklı toz kremşanti

Yapılışı;
  • Kadayıflar elle iyice ufalandıktan sonra tereyağ, tarçın,toz şeker ve cevizle beraber kısık ateşte iyice karamelize oluncaya kadar kavrulur.
  • Tenceremize süt, şeker , un konur ve muhallebi kıvamına gelene kadar iyice pişirilir.
  • Daha sonra soğuyana kadar mixerle iyice çırpılır. Çırpılan kremamıza şantiler ve vanilya eklenir. Hep beraber biraz daha çırpılır. Kıvamı koyu gelirse 1 çay fincanı kadar süt ekleyebilirsiniz. Akışkan bir krema olucaktır.
  • Bardaklarımızın altına kavurduğumuz kadayıflardan biraz konur, üstüne hazırladığımız muhallebimiz eklenir, en üstüne tekrar kadayıf konur.
  • Daha sonra buzdolabında soğutulur ve ikram edilir..
NOT: Tel kadayıflarımızı akşamdan buzluğa koyarsak, sabah kavururken ufalanması kolaylaşır.

Afiyet olsun!
Sevgiler...

2 yorum:

  1. çok severim ellerine sağlık.iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Sizlerede hayırlı ve güzel bayramlar..

      Sil