ARPA ŞEHRİYELİ ET

Bugün öyle bir yemek yapalımki, hem kolay, hem lezzetli, hemde şık olsun.
.Birde pilavla eti beraber olsun ....
Çok mu abarttım...
Hayır, işte annemin bu muhteşem yemeği ,tarifiyle karşınızda..Deneyin pişman olmıyacaksınız..


MALZEMELER
1 kg.dana kuşbaşı
400 gr.arpa şehriye
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
1,5 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarmısak
1 soğan rendesi
tuz
karabiber
biraz tarçın
1 etsu tablet
100 gr.tereyağ
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI
  1. Tereyağnızın yarısını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağınızı tencerenizde eritin.Eriyen yağınıza sarmısaklarınızı rendeleyin ve etlerinizi içine ekleyip,iyice kavurun.
  2. Kavrulan etlerinize önce rendelenmiş soğanı,sonrada soğanla iyice kavrulduktan sonra  salçalarınızı ve baharatlarınızı ekleyin,hepberaber iyice kavrulunca içine yeteri kadar sıcak su ilave edip,iyice pişirin.
  3. Tereyağınızın geri kalan kısmını ve 1 kaşık sıvı yağınızı başka bir tencerede ısıtın,arpa şehriyeleri içine ekleyip ,rengi açık kahverengi olana kadar kavurun.
  4. Kavrulan şehriyelerinize etsu tablet ve 4 bardağa yakın su ilave edip pilav gibi pişirin.
  5. Etleriniz iyice pişince ,etleri bir fırın kabının alın,üstüne pişirdiğiniz pilavı serin.Onun üstünede kaşar rendenizi serpin ve 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin.
  6. Pişince dilimleyin ve yeşil  salatayla ikram edin.
    NOT:Canım anneme binlerce teşekkürler.... 
AFİYET OLSUN..Sevgiler...

Yemeğimize eşlik eden hardal soslu yeşil salatamız

4 yorum:

  1. Canım bence nefis görünüyor ellerine sağlık tabağı aldım kaçıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun,bakalım beğenecekmisin..sevgiler..

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic