AYVA TATLISI

Kışın en güzel meyvelerinden olan ayvanın tatlısını sevmeyeniniz var mı..?
Kim yemeğin üstüne bol kaymaklı bir ayva tatlısına hayır diyebilirki...
Hadi buyrun sofraya..
Bugün menüde nefis bir ayva tatlısı var..



MALZEMELER

6 adet ayva
18 yemek kaşığı şeker
1 tane çubuk tarçın
3 adet karanfil
Kaymak
Dövülmüş şam fıstığı


YAPILIŞI
  1. Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün.
  2. Yayvan bir tencerenin içine dizin.İçine karanfilleri,tarçın çubuğunu  ve ayvanın çekirdeklerinden birkaç tane atın .Sonrada soyduğunuz ayvanın  kabuklarından bir kaç tanesini ayvaların arasına koyun.
  3. Her ayvanın üstüne üçer kaşık şeker dökün. ve bir kaç saat böylece bekletin.
  4. Tatlıyı pişireceğiniz zaman,tencerenize ayvaların yarısına gelecek kadar su ekleyin.
  5. Ayvaları 15  dakika pişirdikten sonra,içinden ayva kabuklarını alın,sonrada ayvaları, ve suyunu payrexin içine alıp; üstünü aliminyüm folyayla kapatın.Sonrada 170 derce fırında 30 -40 dakika kadar daha pişirin.(suyu jölelenince olmuş demektir.)Pişen ayva tatlısını fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  6. Ayva tatlımız soğuduktan sonra üstünü kaymak ve fıstıkla süsleyin.

AFİYET OLSUN....
Sevgiler.

6 yorum:

  1. Bu rengi çekirdeği mi sağlıyor ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seldacım ben çay kaşığının ucuyla biraz kırmızı gıda boyası atıyorum..Ama isteğe bağlı ;çekirdek büyük ölçüde rengini veriyo..Boya sadece biraz pembelik veriyor..

      Sil
  2. Nursencigim tarifin mutfağımı güldürdü.esimin en sevdiği tatli tarifi için çok teşekkür ederim.sayende çok iltifat aldım.hersey tam ayarindaydi.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim..Seninde ellerine sağlık..sevgiler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic