BAKLAVA BÖREK


İsminden de anlaşıldığı gibi baklava görünümlü  böreğimiz elde açılan hamurun lezzetiyle muhteşem bir ikrama dönüşüyor....Nurlu mutfakla sofralarınıza şölen havası geliyor..






MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağısıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un( yumuşak bir hamur olucak)
1 yemek kaşığı sirke
açmak için nişasta
150 gr.tereyağ (üzeri için)

YAPILIŞI
  1. Yumurta; sıvı yağ ;süt; sirke ;tuz ve unla yumuşak bir hamur yoğurun.
  2. Hamurunuzu 1 saat dinlendirin.
  3. Hamurunuzdan 30 adet küçük bezeler yapın.
  4. 15 tane 15 tane ayırın ve herbirini küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişastayla açın.
  5. Sonra 15 tanesini üst üste koyarak tekrar tepsinizin büyüklüğünde açın.
  6. Yağlanmış tepsinize yerleştirin ve araya hazırladığınız peynirli içi koyun.
  7. Tekrar kalan 15 taneyi üst üste koyarak nişastayla açın ve peynirli harcın üstüne yayın.Elinizle iyice yerleştirin.
  8. Baklava şekli vererek kesin; erittiğiniz tereyağını üstüne dökün.
  9. 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.(1 saat veya 1saat 15 dakika)
AFİYET OLSUN..Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic