CEVİZLİ SARMA TEL KADAYIF

Yemek sonrasının süprizidir tatlı...Hele bide o tatlı kadayıf olursa, değmeyin keyfimize..Sevmeyen varmıdır acaba kadayıfı???...Cevizlisi,fıstıklısı,kaymaklısı çeşit çeşit...Hepsinin yeri ayrı.Bugün Nurlu mutfakta cevizli sarma kadayıf var..Hadi buyurun sofraya...




MALZEMELER
500 gr.tel kadayıf
200 gr.iri dövülmüş ceviz
250 gr.tereyağ

ŞERBETİ
3,5  su bardağı su
2,5  su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI
  1. Tereyağınızı eritin.Kadayıflarınızı geniş bir kaba alın,erimiş tereyağın yarısını üstüne dökün,karıştırın.Karıştırırken tel kadayıflarınızı kopartmayın.
  2. Kadayıfınızdan bir miktar alın,kesme tahtanızın üstüne uzunlamasına serin,bir ucuna genişce dövülmüş cevizinizden yayın,sıkıca rulo halinde sarın.
  3. Bütün kadayıflarınız bitene kadar sarın,yanyana payrexinize dizin.
  4. Sarma işleminiz bitince, kalan tereyağınızı kaşıkla kadayıf sarmalarınıza paylaştırın.
  5. 175 derece ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Şerbeti için şekerle suyunuzu iyice kaynatın,son 5 dakikasında limon suyunuzu ekleyin.(20 dakika kadar .)
  7. Fırından çıkan talınıza ılık şerbeti dökün,kaymakla ikram edin.

  8. AFİYET OLSUN..Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic