FIRINDA KABAK IZGARA

İlkbahar yaklaşırken ızgara mutfaklarımızın baştacı haline geliyor..Zaten hafif olan kabak bu tarifle hafiflikten uçacak.Lezzetiyle herkesi büyüleyecek...
 
 
MALZEMELER
1kilo kabak
3 yemek kaşığı sıvı yağ+
1tatlı kaşığı kimyon+ 1  tatlı kaşığı pulbiber +1 çay kaşığı tuz( kabağı tatlandırmak için)
4 domates
2 diş sarmısak
1 yemek kaşığı sirke
2 tane kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ


YAPILIŞI
  1. Kabaklarınızı yıkayıp kabuklarını alacalı bir şekilde soyun.
  2. Halka halka doğrayın ve suyunu iyice alın.
  3. Kabaklarınızı  3 yemek kaşığı sıvı yağ; kimyon; pul biber ve tuzla tatlandırın.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yayıp; 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Domatesleri ve sarmısakları rendeleyin; sirke; tuz; şeker; pulbiber ve sıvı yağı ekliyerek sos haline getirin iyice pişirin.
  6. Fırından çıkardığınız kabakları servis tabağına alın; üstüne sosunuzu dökün ve maydanozla süsleyin.
AFİYET OLSUN..Sevgiler..

2 yorum:

  1. Nursen'cim denedim harika oldu. Keyifle yedik çok teşekkürler cnm.Nusin

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic