KIYMALI LAZANYA

İtalyan mutfağının öncü lezzetlerinden, sabah ,öğlen, akşam demeden size gülümseyen dilimlerle aklınızı başınızdan alacak bir lezzetle devam ediyoruz..İtiraf edin, hepinizin en az bir kez lazanya yapma girişiminiz olmuştur, şimdiye kadar.))))Şimdi tüm bildiklerinizi unutun diyorum ve en acemisinden, en profesyoneline aynı eşsiz lezzeti elde edeceğinden emin olduğum, bu tarifimle sizleri başbaşa bırakıyorum..

MALZEMELER

12 veya 16 adet barilla lazanya( özellikle barilla olacak haşlamadan kullanacağız.)
1 adet ortaboy dikdörtgen fırın kabı
500 gr.dana kıyma
2 tane orta boy soğan
2 tane havuç
1 tane kereviz( arzuya göre)
8 tane orta boy domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tarçın
1oo gr.margarin
BEŞAMEL SOSU
3 yemek kaşığı un
3,5 su bardağı süt
50 gr.margarin
tuz
karabiber
2 su bardağı kaşar peynir rendesi( ara katlar ve üstü için)

YAPILIŞI
  • Kıymanızı tencerenize koyun.Suyunu bıraksın.
  • Suyunu çeken kıymanıza ,önce soğanı ve margarini ekleyin, iyice kavurun.Kavrulurken salçalarınızıda ekleyin.
  • Daha sonra  kıymanıza rendelediğiniz havuçları ve domatesleri ekleyin.Arzu ederseniz rendelenmiş kerevizide ekleyin.(Değişik bir reyha veriyor.)
  • Baharatlarınızıda ekleyip ,yarım saat iyice pişirin.(Harcınızı sıcak tutun.)
  • Kıymanız kavrulurken süt, un ve margarinle beşamel sosunuzu hazırlayın.(Cıvık bir beşamel sos olacak.)(Beşamelinizin sıcak olması lazım.)
  • Orta boy fırın kabınızı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.İçine bir kaşık sıcak beşamel sosunuzdan dökün ve yayın.
  • Şimdi lazanyanızı sırayla 1 sıra fırın kabınıza dizin.Üstüne sıcak kıymalı harçtan koyun.Onun üstüne birer kaşık sıcak beşamel sos koyun ve onun üzerinede kaşar peynir rendesi serpin.
  • Üstüne tekrar lazanya yaprağı koyun.Sırayla tekrar kıymalı sos, beşamel sos ve kaşar rendesi koyun.Bunu 3 kat tekrarlayın.En son kat lazanya yaprağı koyunca sadece bolca beşamel ve kaşar rendesi koyun.
  • Üstünü alüminyum folyoyla kaplayın.180 derece fırında 1 saate yakın pişirin.Son 15 dakika  folyoyu üzerinden alın.
  • Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirin öyle ikram edin..
  • Lazanyanıza  hardal soslu mısırlı yeşil salata süper eşlik eder..
AFİYET OLSUN .Sevgiler.....



13 yorum:

  1. Bunu da yaptım çok güzel oldu. Tarcinin ete bu kadar yakisacagini düşünemezdim. Ailecek keyifle yedik. Harikayı. Çok teşekkürler. Tariflerine saglık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim cnm..Seninde ellerine sağlık.

      Sil
  2. offffff bayılırım izleyicinim artık paylaşımların boooll bol olsun;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz bloguma..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  3. Nurşencim; 24,5 yıl önce evlendiğimde- Piyale miydi hatırlamıyorum- bu lazanyayı yeni üretmişti. O beşamel sosuydu, kıymalı içiydi ne kadar teferruatlı bir yemek gelmişti bana. Ama zaman içinde insan zorlukları görünce, bunu hazırlamak artık daha bir kolay gelmeye başladı. Nefis görünüyor canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Piyaleydi onun markası..ama çok zahmetliydi..Barılla şimdi çok pratik..Kıymasını güzel hazırladıktan sonra,çabucak oluyor..Bende çok seviyorum,hem eve hemde misafirlerime..sevgiler..

      Sil
  4. CANIM ELLERİNE SAĞLIK
    HEP DENEMEK İSTEDİM AMA HİÇ YAPMADIM
    BU KADAR GÜZEL TARİFLE YAPMAMAK OLMAZ
    İSTANBULA DÖNER DÖNMEZ DENEYECEĞİM İNŞALLAH
    HAYIRLI AKŞAMLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu pratik tarifle lazanya yapmak,çok kolay..Üstelikte muhteşem bir lezzet oluyor,denemelisin..sevgiler.

      Sil
  5. bende hemen hemen aynı şekilde yapıyorum sadece havuç yerine patlıcanla yapıyorum,çok severim ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanla hiç denemedim,ama deniceğim ..merak ettim..teşekkür ederim..

      Sil
  6. Canım benim maşallah hızına yetişemiyorum:)))lazanyaya bayılırım ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Deryacım..Sizlerede iyi haftasonları..

      Sil
  7. Sizin evin civarina yolumu dusurmem lazim :)) enfes olmus yine :) afiyetler olsun sevgiler :)

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic