TAVUKLU PIRASALI MUSKA BÖREĞİ

MALZEMELER
500 gr.tavuk kuşbaşı( küçük doğranmış yarısı but yarısı göğüs)
3 sap pırasa (ince kıyılmış )
1 tane kırmızı biber(küçük doğranmış)
2 tane sert domates( küçük doğranmış )
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1çay kaşığı kekik
1küçük kase kaşar peynir rendesi
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 tane yufka
kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI
  1. Tavuklarınızı ufak kuşbaşılar halinde doğrayın.(mümkün olduğu kadar ufak olsun. )
  2. Tencerenize sıvı yağınızı koyun içine 1 diş sarmışak rendeleyin.Yağ ısınınca tavuklarınızı içine atın; kavurun.
  3. Kavrulan tavuklarınıza pırasalarınızı ve kırmızı biberlerinizi  ekleyin.
  4. Biraz kavrulduktan sonra domateslerinizi ve baharatlarınızıda ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  5. Tavuklu harcınızı cam bir kaseye alın soğutun.
  6. Soğuyan tavuklarınıza kaşar rendenizi ekleyin.
  7. Yufkalarınızı 3 parmak eninde şeritler halinde kesin.
  8. İçine birer kaşık tavuklu harçtan koyup; muska şeklinde sarın.(ucunu suyla ıslatıp kapatın.)
  9. Bol yağda kızartın ;servis edin.
AFİYET OLSUN..Sevgiler..
                        

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık yeni keşfettim blogunuzu ama iyiki keşfetmişim muhteşem görünüyor tariflernz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Hoşgeldiniz bloguma..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic