AMONYAKLI FINDIK KROKANLI PASTA

İşte yine değişik bir tarif...Bu pastada amonyak tozu kullanıyoruz.Gözünüz korkmasın,ortaya çıkan lezzete bayılacaksınız..Amonyak pastanızın katlarını kabartacak ,misafirlerinizi şaşırtacak.Tek tek sizi  biraz oyalıyacak ama ,sonucu hem sizi hemde misafirlerinizi sevindirecek..Bu değişik lezzeti denemeye ne dersiniz...


MALZEMELER
1kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı margarin( erimiş)
1 kahve fincanı süt
2 yumurta
1/2 yemek kaşığı amonyak tozu
aldığı kadar un

KREMASI
8 su bardağı süt
8 yemek kaşığı un
12 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
2 yumurta sarısı
125 gr. margarin
150 gr.krema

ÜZERİ İÇİN
1,5 su bardağı fındık
5 yemek kaşığı şeker

YAPILIŞI
  1. Margarin,süt,yumurta ve şekeri iyice karıştırın.
  2. Bu karışıma amanyok tozu( aktarlarda satılıyor,kokusu kötü gelebilir ama pişince hiç kokmuyor,korkmayın kullanın.)ve unu ekleyin.Pürüzsüz bir hamur elde edin.
  3. Hamurunuzu 6 bezeye ayırın.Her hamuru merdaneyle büyük bir pasta tabağı kadar (3cm.kalınlığında )açın.Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine koyun,hafif kızarıncaya kadar pişirin.Hamur esnek olacaktır,tepsiye koyarken elinizle iyice esnetin.
  4. Pişen hamurlarınızı bir tepside biriktirin,ılıkken küçük daireler halinde kesin.Ben küçük içi boş yuvarlak kalıplar kullandım,yoksa  siz çaydanlığın üstünün  kapağıylada kesebilirsiniz.Her kattan 4 tane yuvarlak pasta katı kesin.
  5. Krema için süt,un,şeker ve yumurta sarısını karıştırıp,iyice pişirin.
  6. Pişen kremanıza vanilyaları ve margarini ekleyip,mixerle iyice çırpın.
  7. Fındıkları bir tavaya alın,biraz kavurun,hafif kavrulunca şekeri ekleyin ,şeker eriyene kadar pişirin.Şeker hafif kahverengi olunca, alüminyüm folyonun üzerine ince bir tabaka halinde dökün,soğutun. 
  8. Soğuyan şekerinizi rondoda iri parçalar halinde dövün.
  9. Şimdi artık pastacıklarımızı hazırlayabiliriz.Her pastaya 4 tane yuvarlak kat kullanacağız.
  10. Katların arasına hazırladığınız kremayı koyun..Aralarına biraz fındık krokandan serpin.Üzerini kremayla kaplamadan buzdolabında biraz soğutun.(soğumadan üstünü kaplarsanız ,katlar kayar şekil tam çıkmaz.)
  11. Pastacıklar soğuyunca artan kremanıza 100 veya 150 ml.krema ekliyerek ,kremanızı cıvıtın ve pastacıklarınızı bu kremayla kaplayın.Üstünü artan krokanlarınızla süsleyin.
Not :Pastanızı isterseniz tek tüm bir pasta olarakta yapabilirsiniz.O zaman pişirdiğiniz her katı çaydanlık kapağıyla değilde tencere kapağıyla kesin.
******Amonyak tozunu aktarlarda bulabilirsiniz.Kötü kokar,korkmayın ,kullanın,fakat pastanız pişince kokudan eser kalmaz.
AFİYET OLSUN...Sevgiler..







8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Pasta bir harika olmuş
    Ellerine emeğine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. BU AMONYAKLI PASTADAN ARKADAŞIMDA YEMİŞTİM VE ÇOK BEĞENMİŞTİM GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ ELLERİNİZE SAĞLIK.sEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. Nurşen Hanımcım; bloğuma yaptığınız ziyareti koşu bandından inince gördüm:) Çok mutlu oldum, hoşgeldiniz.. Ben de sizi takipteyim artık:)) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,hoşgeldiniz bloguma.Bende çok mutlu oldum.Sevgilerimle..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic