SOYA SOSLU BİBERLİ DANA ETİ

Soya sosu, uzak doğu ülkelerinden soframıza katılan bir tat..Etlere,tavuklara ,sebzelere yani kısaca ,neye koyarsak ona ayrı bir lezzet veriyor.Bizde bugün Nurlu Mutfakta sizlere uzak doğu esintisi yaratmak istedik.Ortaya leziz,damak tadımıza uygun bir lezzet çıktı..Bakalım sizde beğenecekmisiniz..Denemeden bilemezsiniz..



Malzemeler
750 gr. dana bonfileden kuşbaşı
3 tane kırmızı biber
4 tane charliston yeşil biber
10 dal yeşil soğan
250 gr.kıska soğan
2 diş sarmısak
50 gr. tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ(susam yağı varsa onu tercih edin.)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı tarçın
1 kahve fincanı soya sosu
1 ,5 tatlı kaşığı esmer şeker
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 kahve fincanı sıcak su

YAPILIŞI

  1. Etlerinizi çok küçük kuşbaşı halinde doğrayın.İsterseniz jülyende doğrayabilirsiniz.Sonrada, 1 kahve fıncanı süt ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp, eti bu sosla marine edin.5/6 saat buzdolabında dinlensin.
  2. Biberlerinizi ince şeritler halinde doğrayın..Yeşil soğanlarınızıda, yeşil saplarıyla birlikte uzun parçalar halinde doğrayın..Kıska soğanlarınızıda soyun,tüm bırakın.
  3. Tereyağı,sıvıyağla beraber tencerenize koyun,iyice ısıtın.Isınan yağınızın içine sarmısaklarınızı doğrayın, tadı biraz yağa geçsin.(yanmasın)
  4. Sarmısakların içine,etlerinizin marine suyunu iyice süzerek koyun.Yüksek ateşte iyice kavurun.(Etler suyunu vermesin.)
  5. İyice kavrulan etlerinizin içine baharatlarınızı atın,sonrada kıska soğanlarınızı atın.Birazda öyle kavrulsun.En son yeşil biberlerle ,yeşil soğanları ekleyin,hepberaber  pişirin..
  6. En son bir kasede soya sosu,nişasta,sıcak su ve esmer şekeri iyice karıştırın.Etlerinizin üstüne dökün,10 dakika daha pişirin.
  7. Yanında mısırlı pirinç pilavıyla servis edin.



    ****Etimize hiç tuz atmadık,çünkü soya sosu yeterince tuzlu..Yemeğinizin tuzuna bakıp öyle tuz atın.
    ******Etiniz güzel marine olursa,pişince yumuşacık olacaktır..O yüzden dana etlerini  iyice marine etmeden pişirmeyiniz..
    AFİYET OLSUN..Sevgiler..

 

2 yorum:

  1. Biber gerçekten çok lezzet veriyor, ellerinize sağlık, görüntü de harika. Afiyet, şifa olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic