Tavuklu Bohça Böreği [Kolay Talaş Böreği]



Nurlu mutfaktan çıkan tavuklu lezzetleri, hem tadından, hemde görünümünden ayırmaya başladıysanız; beni sıkı bir şekilde takip ediyorsunuz demektir...Mutfağımdaki sırları paylaşmanın zevki ,işte burada ortaya çıkıyor.İşte tavuğun bambaşka bir lezzete dönüştüğü çıtır çıtır, keyifli ,yapımı çok  kolay bir börek tarifi daha....


MALZEMELER
10- 12 yaprak milföy hamuru
500 gr.tavuk göğsü
1,5 su bardağı süt
1,5 tepeleme yemek kaşığı  un
50 gr.margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 küçük kase doğranmış mantar(mantar yerine isteğe bağlı olarak havuç ve bezelyede koyabilirsiniz)
susam çörekotu(üzeri için)
1 yumurta sarısı
YAPILIŞI
  1. Tavuklarınızı bir kaç damla  limon suyu ve tuz eklediğiniz suda haşlayın.
  2. Haşladığınız tavuklarınızı küçük parçalar halinde lif lif ayırın.
  3. Margarin; un ve sütle beşamel sos hazırlayın.
  4. Mantarlarınızı 1 yemek kaşığı margarinle tavada biraz soteleyin.
  5. Hazırladığınız beşamel sosa tavuklarınızı; mantarlarınızı; tuzunuzu ve karabiberinizi ekleyin.
  6. Milföy hamurlarınızın içine hazırladığınız tavuklu içten birer yemek kaşığı koyun.Bohça şeklinde katlayın.
  7. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
  8. Üzerine yumurta sarılarınızı ve susamlarınızı koyup ıstılmıs 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.

NOT:Börekleriniz kısık ateşte ne yavaş yavaş pişerse; o kadar kat kat açılır ve kabarır.
AFİYET OLSUN..Sevgiler..

15 yorum:

  1. Küçük kızım tavuklu börek hastası.Çok sever.Çok sık yapılır bizim evde.Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Kızınızdan benden demekki.Benimde favorim..Sevgiler..

      Sil
  2. nefis bir lezzet olduğuna eminim ellerinize sağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. aman ne lezzetlidir o simdi ellerine saglik,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. mmm...
    misss miss..
    çokk güzel görünüyorr canım:)
    ellerine sağğlık..
    aldım bi tanecik..
    sevgilerimi bıraktım yerine:)
    mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun..Sizede mutlu haftalar..Sevgiler..

      Sil
  5. hımm tam benlik olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tanesi size yollandı bile..Sevgiler..

      Sil
  6. canım ben geldim...
    çok severim ellerine sağlık
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz..teşekkürler..Sevgiler..

      Sil
  7. beşamel sosu genelde yemeklerin üstüne kullanırdık burada acaba yanlış mı okudum diye bir daha baktım ama doğruymuş: ) çok farklı bir tarif bence: ) ellerine sağlık... kahvaltımı henüz yapmamışken 2 dilimi çayla beraber çok iyi giderdi: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemincim merhaba..Evet beşamel sos var içinddenemeni tavsiye ederim..Çok yakışıyor ayrıca yufkalısınıda yapabilirsiben iki türlüsünüda çok seviyorum..Yorumda kelime doğrulamayı fark etmemiştim..Şimdi bakarım biraz acemiyim gerçi bu konularda ama tavsiyen için teşekkürler.Sevgiyle kal..

      Sil
  8. bir de ufak bir ricam var müsadenle: ) yorum yazmak için kelime doğrulamayı kaldırabilirsen hem benim ve hem eminim diğer tüm arkadaşların için yorum yazmak daha kolay hale gelecektir. sevgiler....

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic