YERFISTIKLI SUSAMLI ŞEKER(Fıstık krokan)

NURLU MUTFAK bugün size  ikram ettiğinizde misafirlerinizin tadına doyamıyacağı çok kolay, ama bir o kadar da lezzetli bir tarif sunuyor.Yerfıstığı,susam ve şeker üçlüsünden oluşan bir tat...Kahvenizin yanına ,yemekten sonra tatlı niyetine,uykudan kalktığınızda canınız tatlı bir şeyler istediğinde ,misafirlerinize özel bir tat sunmak istediğinizde, yani her zaman, her an elinizin altında olacak bu basit ,sadece  üç malzemeden oluşan  muhteşem lezzet, yapımının kolaylığıyla sizi şaşırtacak,lezzetiylede herkesi büyüleyecek..Hadi beklemeyin..Hemen deneyin...


Y

MALZEMELER
3 çay bardağı tuzsuz yerfıstığı
1 çay bardağı susam
1 çay bardağı şeker

YAPILIŞI
  • Tuzsuz yer fıstıklarının kabuklarını soyun.Soyduğunuz fıstıkları,susamı ve şekeri tencerenize koyun,kısık ateşte şeker eriyip fıstıkların rengi iyice değişinceye kadar  kavurun.Fıstıklarınız susamla birleşecek ve kavurmanız zorlaşmaya başlıcaktır,o zaman biraz daha kavurun,rengide karamel   rengine dönünce şekeriniz olmuştur.Tezgahınızın üstüne aliminyum folyo serin ve vakit kaybetmeden sıcak şekerinizi folyonun üstüne ince bir tabaka halinde dökün.15 dakika bekleyin ,soğusun.Daha sonra elinizle soğuyan şekerinizi istediğiniz büyüklükte bölün,servis tabağınıza alın.Yedikçe tadına doyamıcaksınız.

  • *******Arzuya göre yerfıstığını 1 çay bardağı koyup,1 çay bardağı şam fıstığı,1 çay bardağıda fındık koyabilirsiniz.Ama ben herzaman  tek yer fıstığıyla yapılanı tercih ediyorum..En lezzetlisi yerfistığıyla yapılanı oluyor..
    ******YİNE CANIM TEYZEMDEN ÖĞRENDİĞİM BİR TARİF...Bana ögrettikleri için ne kadar teşekkür etsem azdır..Sağolasın canım teyzem..
    AFİYET OLSUN..Sevgiler...

17 yorum:

  1. Çıtır çıtır, çok güzel bir ikramlık, ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir lezzet olduğunu düşünüyorum ellirenize sağlık sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim..Denemenizi tavsiye ederim.çok seveceksiniz..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Hi, nice to meet you too! Lovely blog!
    Commpliments! See you soon!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thanks Nina..Wellcome..You are lovely..See you soon..

      Sil
  5. iade-i ziyaretdeyim,cagirirsainiz da gelmemmi bayila bayila,cok guzel paylasimlariniz var.ben de sizi takipteyim,nice paylasimlara.sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Hoşgeldiniz..Sefalar getirdiniz..Görüşmek üzere..Sevgiler..

      Sil
    2. çok değişik tarifleriniz var sizi listeme ekliyorum,sevgiler..

      Sil
    3. Ferzancım teşekkür ederim,hoşgeldiniz bloguma..

      Sil
  6. cok lezzetli olmuslar arkadasim bende bademle yapiyorum ama benimkiler böyle net renki olmuyor yane sekerliyormus gibi mat oluyor acaba varmi bunun bir püf noktasi ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım tarifdeki gibi yapıyorum,böyle oluyor..hiç bir şey eklemiyorum extradan..Ama yer fıstığıyla denemelisin en lezzetli ve güzel yerfıstığıyla oluyor..sevgiler

      Sil
  7. Off, of Nurşenciğim. Gece gece yapılır mı bu? İnsan önüne bu tabağı alınca bitirmeden duramaz hani.
    Hmmm, ellerine sağlık hamarat arkadaşım.

    İstanbuldan kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Işıl ablacım ,simdi gordum yorumunuzu:((tesekkurler,bir yemeye baslayinca durduramiyorsunuz zaten..tabak bitiyor😀😀😍

      Sil
  8. Ben yaptım cok da güzel oldu... teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Ben yaptım cok da güzel oldu... teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Hiçbir şekilde su falan kullanılıyor mu

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic