ZEYTİNYAĞLI KABAK

Bahar  geldi,yaz hazırlıkları bütün hızıyla başlıyor,mutfaklarımızda pişen yemeklerde yavaş yavaş hafiflemeye başladı, artık zeytinyağlılar sofralarımızın baştacı olacak...Canımız hafif ama doyurucu lezzetler istiyor..İşte buda tam öyle bir lezzet ...Yiyoruz,karnımız doyuyor, ama kilo almıyoruz....)))))Yani bugün sağlıklı ama leziz zeytinyağlı kabak pişiriyoruz..

 MALZEMELER
4 adet kabak
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
1 büyük boy soğan
2 adet domates
5 adet kesme şeker
tuz
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI
  1. Kabaklarınızı,soğanlarınızı,biberlerinizi,domateslerinizi ve havuçlarınızı ufak küpler halinde doğrayın.
  2. Zeytinyağnı tencerenize alın,hafif ısınıca soğanlarınızı ekleyin,kavurun.
  3. Soğanlarınız kavrulurken havuçlarınızı ve biberlerinizi ekleyin,hafifce kavrulsunlar.
  4. Daha sonra kabaklarınızı ekleyin,tencerenizin kapağını kapatın ,10 dakika hepberaber kavrulsunlar.
  5. 10 dakika sonra küçük doğranmış domateslerinizi ,şekerinizi tuzunuzu ve kırmızı pul biberinizi ekleyin.
  6. Kabaklarınız yumşayıncaya kadar pişirin.(hiç su eklemeyin.,domatesin suyuyla pişsin.)
  7. Pişince tencerede soğumaya bırakın.Üstünü arzu ederseniz dereotuyla süsleyebilirsiniz.
  8. AFİYET OLSUN..Sevgiler...

4 yorum:

  1. nefis görünüyor ayrıcada sağlıklı
    ellerinize sağlık
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. Yaza formda girmek isteyenler için harika bir yemek, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Çok lezzetli ve hafif tam yaz yemeği.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic