ÇİKOLATALI BADEMLİ PASTA

Bugün sizlere , Eric Lanlard'ın home tv.de yaptığı muhteşem bir pastanın tarifini vereceğim..Orjinal adı OPERA.....Aslında zor görünen fakat bütün aşamalarını hazırlayınca , çok pratik olan bu pastaya bayılacaksınız.Sonuç muhteşem...Misafirlerinize gururla sunacaksınız..Deneyin ,denemeden bilemezsiniz..Ben Eric Lanlard'ı izlerken bile heyecanlandım...Birde yaparken düşünün...Acaba nasıl olacak diye, ama sonuç ortada.....Süperdi..Benim misafirlerim bayıldı, ya sizinkiler???

 

..MALZEMELER..

KEK İÇİN.

5 yumurta
5 yumurta beyazı
200 gr.şeker
50 gr.un
60 gr.eritilmiş tereyağ
160 gr.toz badem
1 vanilya
biraz tuz
1 çay kaşığı krem tartar
1 portakal kabuğu rendesi
24 cm.lik kelepçeli kalıp

GANAJ İÇİN
3 paket çikolata (1 sütlü,2 bitter)
1 ,5 paket krema (300 ml.)

KAHVELİ KREMA
3 tane yumurta sarısı
1 tane vanilya
150 gr.toz şeker
200 gr.tereyağ
125 gr.ılık kahve( 3 kaşık nescafeyle  hazırlayin)

ŞURUBU
100 gr.toz şeker
125 gr.su
2 yemek kaşığı konyak

ÜZERİ İÇİN
100 gr.krema
80 gr.bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI
  1. Yumurtarı şekerin yarısıyla ve portakal kabuğu rendesiyle  iyice çırpın.
  2. Yumurta beyazlarınıda, başka bir kapta şekerin diğer yarısıyla iyice çırpın,kar haline gelsin.Kar haline gelince krem tartarı ekleyin biraz daha çırpın.
  3. Un,toz badem,tuz ve vanilyanızı bir kaba eleyin.
  4. Çırptığınız yumurtaya, erimiş soğumuş tereyağınızı ekleyin,biraz daha çırpın.
  5. Bu karışıma, çırparken unlu karışımı kaşık kaşık koyarak yedirin.
  6. Daha sonra mixeri kapatın,karışımınıza kabaran yumurta aklarınızı kaşık kaşık koyarak bir spatulayla yedirin.
  7. Kelepçeli kalıbınızı yağlayın ve altına bir yağlı kağıt serin.Kek  karışımınızı kalıbın içine boşaltın.180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.Kekimiz hazır.....))))
  8. Ganaj için,kremayı ısıtın,çikolataları içine doğrayın,iyice karıştırın,buzdolabında 2 saate yakın soğutun,biraz katılaşsın.(ara ara karıştırın.)
  9. Kahveli krema için ,yumurta sarılarını vanilyala benmari usulu iyice çırpın.Kahve ve şekeri ocakta beraber 3 dakika kadar kaynatın,soğusun.Tereyağınıda ayrı bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın.Ocakta benmari usulü çırptığınız yumurta sarılarına ,ılıyan kahvenizi kaşık kaşık koyarak tekrar çırpın ve ocaktan alın..Daha sonra bu karışımı çırptığınız tereyağına çırparak yedirin.Kahveli kremanızda hazır.....))))
  10. Şurup için,şekerle suyunu 5 dakika kaynatın,ılıyınca içine konyağı ekleyin...Şurupta hazır..))))
  11. Şimdi soğuyan kekinizi 3 eşit kata bölün.Kelepçeli kalıbınıza ilk katı yerleştirin,şuruptan yumurta fırçasıyla keke sürün,üstüne çikolatalı ganaj ın 3/1 yayın,daha sonra ikinci katı koyun,şurupla tekrar ıslatın,üstüne kahveli kremayı yayın,onun üstüne son katı yerleştirin ve şurubun geri kalanıyla ıslatın.En üste ganajın kalanını yayın.
  12. Pastanızı kalıbıyla beraber dolaba koyun,2 3 saat beklesin.
  13. Daha sonra soğuyan pastanızı Dolaptan çıkarın,kelepçeli kalıptanda çıkarın.100 gr.kremayı ısıtın,içine çikolatayı ekleyin ,iyice karıştırın,pastanızın üstüne dökün.en üstünede kakao serpin.
  14. Pastanız servise hazır..))))
AFİYET OLSUN..SEVGİLER...

25 yorum:

  1. Evet meşakkatli ama sonuç resimlerden dé belli muhteşem galiba.ellerine sağlık hayatım.ınan not alınacak ve uygulamaya geçilecek.sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz emek istiyor,ama sonunda muhteşem bir pastan oluyor..Emeğine değiyor..teşekkür ederim..iyi haftalar sevgiler..

      Sil
  2. Harika bir pasta olmuş bir dilim yemek isterdim:))elleriniza sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen bir dilim yolluyorum..Sevgiler..

      Sil
  3. Nurşencim, haftaya Opera pastasıyla başlarsak neyle bitireceğiz acaba? Canım ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla hafta içinde göreceğiz Pırılcım..teşekkürler..

      Sil
  4. Yapdığınız şeylerin gününü Pırılla belirtmeniz konusunda hala ısrarlyım:))Gerçi rejimim devam ediyor ama olsun!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç merak etme bundan sonra hepsinden haberdar olucaksın..Pişman olmak yok ama..öpüldün..

      Sil
  5. offff offff offff

    görüntiye bak sen yaa
    harika

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık canım harika olmuş
    ellerin dert görmesin
    sevgiler;))

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık arkadaşım
    Gerçekten çok güzel görünüyor. Hatta muhteşem bir şey olmuş
    Tarifi aldım sevgiler
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz..çok teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  8. Merhaba,
    Pasta şahane görünüyor,ağzımın suyu aktı derler ya aynen öyle oldu:) Ellerinize sağlık,Mutlu mutlu haftalar diliyorum, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim..Gerçekten güzel bir pastaydı..sizede mutlu haftalar..sevgiler..

      Sil
  9. tek kelimeyle sana waowww... diyicem nurşencim gerçekten harika ellerine sağlık canım sevgiyle kal....:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkür ederim..öpüyorum seni..sevgiler..

      Sil
  10. oldukça uğraştırıcı gibi görünüyor ama eminimki lezzete değerdir nurşen hanımcım ellerinize sağlık sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözünüzü korkutmasın,başlayınca hemen bitiyor..Sadece planlamak lazım..sonuç şahane..sevgiler..

      Sil
  11. Kocaman bir dilim için nelere verirdim..
    Nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..Sevgiler.))))

      Sil
  12. konyak yerine ne kullanılıyor malum alkol olduğu için :/

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic