ENGİNAR KALPLİ BALLI YEŞİL SALATA

Sağlık dolu enginar....Şimdi tam zamanı..Tazecik enginarlar tezgahlarda yerini aldı ve sofralarımızda baş köşeye yerleşti..Klasik olarak sofralarımızda her zaman zeytinyağlısını,etlisini yaptığımız enginar ,bu seferde bir değişiklik yaptı,salatamızı süsledi.Hem sağlıklı hemde lezzetli bu salataya bayılacaksınız...

MALZEMELER
1 tane marul
1 tane roka
1 kavanoz enginar kalbi
7- 8 tane cheery domates
yarım demet dereotu
6 dal yeşil soğan

SOSU
1 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
 1,5 tatlı kaşığı bal
tuz

YAPILIŞI


******Yeşilliklerinizi iyice yıkayıp kurutun.Enginar kalplerinizi kavanozdan çıkarın ve iyice yıkayın.Rokanızı,marulunuzu istediğiniz boyutta doğrayın.(Rokalarınızı elinizle doğrarsanız acımaz.)Yeşil soğanlarınızı ve dereotlarınızıda ince ince kıyın.Cheery domatesleri ikiye kesin.Salata kasenize bütün yeşilliklerinizi koyun ,karıştırın.Karıştırdığınız yeşilliklerin üstüne enginarları ve cheery domatesleri yerleştirin.Sosunuzu karıştırın ,salatanızın üstüne kaşıkla dökün..


AFİYET OLSUN..Sevgiler...

6 yorum:

  1. oo afiyet olsun,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nurşen hanımcım enginarı hep iç baklayla yapıyorum salatasını denememiştim yine arşivime aldım sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Salataya çok yakışıyor..

      Sil
  3. super guzel gozukuyorrrr
    ellerinize saglik
    sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic