IZGARA KABAKLI TART

Kabak...Her türlüsü başka güzel..Hafif mi hafif,leziz mi leziz..İşte size çay sofralarınız için muhteşem bir bahar tartı...Misafirleriniz bayılacak..



Izgara kabaklarımız tartımızın içine yerleşti.



 MALZEMELER

4tane orta boy kabak
1/2 demet dereotu
150 ml.krema
2 yumurta
1,5 su bardağı morzeralla peyniri
kabakları avcarlamak için karabiber,tuz,kırmızı biber

Tart Hamuru

125 gr.tereyağ
4 yemek kaşığı soğuk süt
2 yemek kaşığı soğuk su 
4 kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

YAPILIŞI
  1. Önce kabaklarınızı yıkayın,kabuklarını soymadan halka halka dilimleyin.Orta karar kalınlıkta olsunlar. Kabaklarınızı iyice kuruladıktan sonra baharatlarınızla ve 1 kaşık sıvı yağla karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yayın,yüksek ısıda 20 dakika kadar kabaklarınızı pişirin.Hafif soğusunlar.
  2. Tereyağ,süt,su,şeker,un,kabatma tozu,tuz ve aldığı kadar unla pürüzsüz bir hamur yoğurun.1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurunuzu tart kalıbınızın boyunda merdaneyle açın,içine yerleştirin.İçine göre yağlı kağıt kesin,içine kuru bakliyat (nohut veya fasulye) koyun,180 derece fırında 20 dakika kadar ön pişirim yapın.Sonra fırından çıkarın,üstündekileri alın soğusun.
  4. Soğuyan tart kalıbınızın içine morzeralla peynirinin yarısını koyun,üstüne ızgara yaptığınız kabakları dizin,onun üstüne tekrar morzeralla peynirini serpin.En üstünede krema,yumurta ve dereotunu karıştırıp dökün.180 derece fırında 40 dakikaya yakın üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN..SEVGİLER...


 

13 yorum:

  1. gerçekten tam bahar tartı olmuş canım çok leziz görünüyor ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  2. yine güzel bir tarifle karşımızdasın nurşen hanım ellerinize sağlık arşivime attım mutlaka deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  3. Aynene canım kabağın her türlüsü ayrı güzel..
    ende çok severim..
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. OOO HARIKA VE SAGLIKLI OLMUS CANIM ELLERINE EMEKLERINE SAGLIK.............

    YanıtlaSil
  5. Hepinize teşekkür ederim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ızgarada olunca tadı bir başka güzel olmuştur,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,hakikaten ızgara ayrı bir lezzet verdi tarta..sevgiler..

      Sil
  7. Hello Nursen, I just want to thank you for all your visits and lovely comments on my blog and to let you know that some times it's very difficult for me to live a comment on your blog; hopefully this comment will be approved; with regards, Nina
    see you soon! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You wellcome too my blog Nina..Thank you for lovely visiting..))))see you.

      Sil
  8. ....and now I'm your follower too! :))

    YanıtlaSil
  9. Harika olmuş Nurşen'cim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic