ZEYTİNYAĞLI PIRASA DOLMASI

Hiç pırasa dolmasını denediniz mi???

Pırasa sevmeyenlerin bile zevkle tüketeceği nefis,farklı bir dolma..

Misafirleriniz mutfağınızın farkını anlayacak..Bu özel dolma sofralarınızda şölen havası yaratacak..

Yapın,tadın,tattırın,vazgeçemiyeceksiniz...


MALZEMELER

1 bağ pırasa
2 havuç
1 bardak pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
10 tane kesme şeker
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 su bardağı zeytinyağ
3 tane iri soğan
1 portakal suyu(üstüne)
1 çay kaşığı yeni bahar
yarım demet yaş nane
yarım limon suyu(içine)
1 bardak su

YAPILIŞI
  1. Soğanlarınızı çintin,pirincinizi iyice yıkayın,üzümlerinizi ıslayın.
  2. Tencerenize yağınızın yarısını koyun,hafif ısınınca içine soğanlarınızı koyun,kavrulsunlar.
  3. Kavrulan soğanlarınıza önce dolmalık fıstıkları,sonrada yıkanmış pirincinizi ekleyin ,biraz kavurun.
  4. Kuş üzümlerinizi ,tuz ve şekerinizide ekleyin,suyunuda koyun,pişirin.
  5. Suyunu çekince içine yenibahar ,kuru nane ve doğranmış yaş naneyide ekleyin,karıştırın,soğumaya bırakın.İç harcınız hazır..
  6. Pırasaların beyaz kısmını uzunca kesin,onlarıda ortadan ikiye bölün,ortadan boyunca bıçakla derin bir çizik atın,haşlayın.
  7. Haşlanan pırasaları soğuk suya koyun.Sonra katlarına ayırın.Her tabakada ince bir zar var, onu içinden alın.İnce uzun dikdörtgen pırasalarınız olacak.Bir ucuna bir tatlı kaşığı içten koyun,muska seklinde sarın.Bütün pırasalarınız bitene kadar sarın.
  8. Sardığınız pırasaları tencerenize dikkatlice koyun.Aralarına havuçlarınızı verevine doğrayın ve yerleştirin.
  9. Üstüne bir portakalın suyunu ve 1,5 bardak kadar da sıcak  su koyarak pişirin.
  10. Pişince altını kapatın,sarmalarınızı tencerede soğutun.Soğuyunca servis tabağınıza alın.
*****Tencerenizin altına pırasanın kalın tabakalarından bir taban oluşturun.Sarmalarınızı onun üstüne dizin.

AFİYET OLSUN..Sevgiler..


 

14 yorum:

  1. Nurşencim...ellerine sağlık...İhsanın nenesi yaparmış hep duymuştum...Gecen sene de Mardinde onların ince uzun bir soğanları vardı orda yemiştik soğan dolması..Pırasa da aynı familyadan..çok da denemek istedğim bir şeydi :))Bugün mü pişiridn??Geliyommmm:)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efsuncum teşekkür ederim.Ben ilk defa denedim ama çok güzel oldu..Hatta .çok beğenildi,misafirlerim lahana zannetti.Geçen hafta yapmıştım ama senin için bir daha yaparım canım..sen yinede gel..sevgiler..

      Sil
  2. Ellerine sağlık.Ege'de çok yapılır.Çok severim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..İlk defa yaptım,ama çok beğenildi..sevgiler..

      Sil
  3. ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handecim teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  4. aman da aman,hic denemedim ama cok guzel gorunuyor muska gibi ellerine saglik hayatim sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim denemenizi,çok güzel ve değişik oldu..Sevgiler..

      Sil
  5. Ben hiç yapmamıştım, en kısa zamanda denemek istiyorum ben de.Çok güzel görünüyor,ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum..bencede en kısa zamanda deneyin..sevgiler..

      Sil
  6. ellerine sağlık dolman nefis görünüyor,adülünü aldım yayınladım,tekrar teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Tekrar hayırlı olsun..sevgiler..

      Sil
  7. AAAA hayır hiç denemedim.
    Denemeliyim mutlaka
    Ellerine sağlık arkadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencede denemelisin..süper..teşekkürr ederim..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic