BAKLAVALIK YUFKAYLA KOLAY TEPSİ BÖREĞİ[KAT KAT ÇITIR BÖREK]

Çıtır çıtır,kat kat ,puf puf ,nefis,ama çok pratik bir börek yapmak istermisiniz??İşte Nurlu Mutfak bugün tam da böyle bir tarifle karşınızda..Ben adını süper börek koydum..Artık siz nasıl adlandırırsanız...Yapımı çok pratik,lezzet süper..

Yufkamız baklava yufkası..Çok pratik ,hayatı kolaylaştıran,çağa uygun bir yufka..Artık evde hamur açma derdine son veriyor..İster tatlı yapın,ister börek..Biz bugün böreğini yaptık..Malzemelerde pratik..Yufka, leziz bir sos ve peynir üçlüsünden oluşuyor..Sonuç mu?Deneyin,görün..Evdeki herkes sordu,sen mi yaptın diye..??


MALZEMELER
500 gr.  inek peyniri
200 gr.  lor peyniri
150 gr.tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı süt
2 yumurta
500 gr.baklava yufkası
ortaboy bir tepsi

YAPILIŞI
  1. Peynirlerinizi rendeleyip,karıştırın.
  2. Tereyağınızı eritin,sıvı yağla karıştırın.İçine süt ve çırpılmış yumurtaları ekleyip,iyice karıştırın.Sosunuz hazır.
  3. Tepsinizi yağlayın.
  4. Baklava hamurlarınızı ikişer kat halinde ayırın.Tepsinizin altına önce ilk iki katı serin,üzerine fırçayla sosunuzdan biraz sürün.Üzerine ikişer kat halinde 4kat yufka serin.Her iki katın arasını fırçayla az az soslayın.Üzerine peynirinizin yarısını koyun.Üzerine tekrar ikişer kat olmak üzer 3 kat yufka serin ve peynirin geri kalanını koyun.Sonra tekrar üzerine geride kalan ikişerli 5 kat yufkanızı serin.Aralarını hep azar azar soslayın..En son bitince üzerini tekrar soslayın ve kareler halinde kesin.170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  5. Biraz soğuyunca ikram edin..
  6. Böreğiniz fırından çıktığı ilk anda yağlı gelebilir,ama hamur nişastalı olsuğu için soğuyunca çekecekitir..Baklava tadında ,çıtır çıtır bir börek olacaktır..
AFİYET OLSUN ..SEVGİLER..

20 yorum:

  1. Baklava yufkasından börek hep denemek istediğim birşeydi, artık tarifi de hazır. Teşekkürler Nurşen hanım:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simgecim gönül rahatlığıyla deneyebilirsin..Çok güzel bir börek oldu..çıtır ,çıtır..mis gibi..hemde çok kolay..sevgiler..

      Sil
  2. ellerinize sağlık..nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  3. enfes gözüküyor.

    Görüşmek üzere
    www.bakbuharika.blogspot.com
    http://www.facebook.com/harikadekorasyon

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık canım
    nefis gözüküyor

    YanıtlaSil
  5. bende bayılıyorum bu böreğe kıymalısınıda yaptım gerçekten enfes oluyor ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KIYMALI,PATATESLİ,PEYNİRLİ HEPSİ AYRI GÜZEL...TEŞEKKÜRLER.

      Sil
  6. çok güzel olmuş,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık bizdede çok sevilir çıtır çıtır sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Ben de çok seviyorum.kıymalısı da süper oluyor.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. baklava yufkasını nerden alabilirim acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklava yufkasını büyük marketlerde bulabilirsiniz.Büyük ve küçük paketlerde..

      Sil
  10. ıspanaklıda yapılabilirmi bu börek?birde pakette 24 lü yazıyor yufkanın yeterlimi bu adet yuvarlak tepsiyi doldurmak için üçer tanemi koymalıyız çok soru oldu ama kusura bakmayın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabikide yapılabilir,sadece ıspanağı yağla kavuracağınız için,hamurların arasına süreceğiniz yağı biraz azaltın..24lü yufka büyük bir borcama yeter..Rica ederim,ben sorulara çok memnun oluyorum..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic