BEYAZ ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI CHEESECAKE

Limonlusunu, brownilisi denedik...Çok beğendik..Şimdide çikolatayı frambuazla süsledik...Sizlerin beğenisine sunduk.. Size yine çok lezzetli bir cheesecake hazırladık..Benim misafirlerim çok beğendi,hafif ve leziz, tam yazlık bir cheesecake oldu..Sıra sizde ,birde siz deneyin bakalım, en çok hangi cheesecake sizin favoriniz olacak..??

Tart tabanına bir kaç kaşık frambuaz sosu döktüm..

Cheesecake çatlamasın diye fırında benmari usulü pişirdim..

MALZEMELER

500 gr.içim labne peynir
200 gr.içim beyaz peynir
160 gr.beyaz çikolata
200 ml.krema
1,5 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 iri boy yumurta
1 çay kaşığı vanilin
TABANI

100 gr.teremyağ
2 yemek kaşığı fındık
1 çay kaşığı tarçın
2 paket eti burçak bisküvi
SOSU

1 kutu superfresh frambuaz
1,5 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta

YAPILIŞI
  1. Alt tabanı için ben arkadaşımın getirdiği amerikan hazır kutu bisküvi tozunu kullandım..Siz aynısını benim verdiğim tarifdeki malzemelerle yapabilirsiniz..Bisküvileri rondoda un haline getirin.Fındıkları iri halde dövün.Teremyağı eritin.Tarçın,bisküvi.fındık ve teremyağı iyice karıştırın.26 cm.lik kelepçeli tart kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Bisküvili karışımı, elinizle bastırarak  kenarlarına duvar oluşturacak şekilde yayın.Buzdolabına koyun 15 dakika bekletin.
  2. Frambuazları bir tencereye koyun.Üzerine şekeri dökün,kaynatın.Kaynarken içine 1 kaşık mısır nişastasını ekleyin.5 dakika kadar pişirin ,reçel kıvamına gelince söndürün,soğutun.
  3. Peynirleri tel süzgece dökün,15 dakika süzülsün.Sonra bir karıştırma kabına alın,şekeri ekleyin.5 dakika çırpın.İçine yumurtaları teker kırın, tekrar çırpın.Sonrada sırayla kremayı,benmari usulu erittiğiniz çikolatayı,vanilyayı ve nişastayı ekleyin.Biraz daha çırpın.
  4. Şimdi cheesecakemizi hazırlayabiliriz.Buzolabında soğuttuğunuz tart altını çıkarın,üzerine hazırladığınız frambuaz sosundan bir kaç kaşık dökün.Onun üzerine hazırladığınız cheesecake kremasını dökün.Kremanın üzerine yine bir kaç kaşık sostan dökün.
  5. Tart kalıbınızın altını 2 kat alimünyum folyoyla kaplayın.Su dolu bir tepsiniz içine yerleştirin.Önce 10 dakika 180 derece fırında ,sonra160 derece fırında 1 saate yakın pişirin.Cheesecakenizin ortası hafif sallanınıyorsa pişmiş demektir.Çok pişirmeyin, yoksa cheesecakeniz sert olur.
  6. Piştikten sonra iyice  soğutun..6 saat buzdolabında beklettikten sonra da,kalan frambuaz sosunu cheesecakenizin üzerine dökün,misafirlerinize ikram edin.
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..




 

20 yorum:

  1. Böyle bir cheesecake olurda misafir beğenmezmi harika görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çikolataya hiç dayanamam.Ellerine sağlık.Beğenilmez mi hiç bu cheese cake.Nefisss:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Beyaz çikolatada benim favorim..sevgiler..

      Sil
  3. eline sağlık canım

    çok leziz gözüküyor...

    YanıtlaSil
  4. FRAMBUAZIDA PEYKEK'İDE ÇOK SEVERİM ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  5. Sizin tarifleriniz süper ama bana göre zor. Fotograflar da çok güzel. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili İlhan anlatımlar biraz uzun,ama inan ki çok zor değil..Bence denemelisin,sonuçlar seni çok mutlu edecek..sevgiler..

      Sil
  6. cok severim ellerinize sağlık:))

    YanıtlaSil
  7. Canım muhteşem olmuş !!!
    Frambuaz her zaman benim favorimdir:))

    YanıtlaSil
  8. cheesecake in her türlüsüne varım vallahi... şahane görünüyor eline sağlık hayatım:)

    YanıtlaSil
  9. ay bayildim ama diyetteyim simdi :)
    ellerinize saglik blogunuzu takipteyim
    benim blogumada beklerim
    sevgiler
    http://tatlikiraz.blogspot.nl/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma...tabiki gelirim ziyaretinize ..sevgiler..

      Sil
  10. Mmmm gelde yeme simdi bunu bayilirim cheesecake ,hele o eksimsi tadi yokmu o dat icin ozel yaparim :)
    bu arada ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EVET..Ekşi ekşi süper oluyor..sevgiler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic