KABAK MÜCVERİ

En güzel sebzelerimizden kabağın şimdi tam zamanı..Kabaklı lezzetlerin hepsini sırayla yapıyorum..Bugün sırada ,hiç bıkmadan yiyebileceğim bir lezzet var..Sıcak,soğuk her türlüsü başka güzel..Ekmek arası,sade,yoğurtlu her türlüsü şahane,leziz..Ne mi bu lezzet????Tabiki de kabak köftesi yani mücver....Tavsiye ederim...Kabak sevenlere haydi doğru mutfağa...


MALZEMELER
2 tane orta boy kabak
1/2 demet dereotu
10 dal yeşil soğan
1 çay bardağı beyaz veya kaşar peynir
2 tane orta boy kırmızı biber
2 yumurta
4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı süt
*****kızartmak için sıvıyağ

YOĞURT SOS
1 kase yoğurt
dereotu
1 diş sarmısak
1 rendelenmiş salatalık
kırmızı pul biber
tuz

YAPILIŞI
  1. Kabaklarınızı rendeleyin,kırmızı biberlerinizi ufak küpler halinde doğrayın.
  2. Yeşil soğanlarınızı ve dereotlarınızı ince ince kıyın.
  3. Büyük bir karıştırma kabına bütün sebzelerinizi koyun,içine baharatlarınızı,ununuzu,kabartma tozunuzu,sütü,sıvı yağı ve yumurtalarınızı koyun.İyice karıştırın.
  4. Tavaya yağınızı koyun,iyice ısıtın,hazırladığınız mücver harcından yemek kaşığıyla ,iyice ısınan yağınıza koyun.Bir tarafi iyice kızarınca, öteki tarafını pişirin.
  5. Mücverlerinizi, kağıt havlu koyduğunuz bir servise alın,fazla yağını kağıt havlu çekecektir.
  6. Mücverlerinizi hazırladığınız yoğurt sosuyla ikram edin.
  7. ******Ben bazen daha hafif bir lezzet istediğimde, bu hazırladığımız mücver harcına 2 tane havuç,5 kaşık krema,1 yumurta ve 1 kaşık daha yağ ilave edip,payrexde fırında pişiriyorum..

AFİYET OLSUN..Sevgiler..

22 yorum:

  1. Ellerine sağlık Nurşencim. Nefis görünüyor.
    Kabaklı yemekler sağlıklı oluyor.
    Sevgiler. Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırılcım teşekkür ederim..sevgiler.

      Sil
  2. Ah bir de dokunmasa :( O kadar çok seviyorum ki anlatamam ! Yemek olarak da yerim, çayın yanında da yerim, meze olarak sofraya da koyarım her türlüsü makbul :) Ellerinize sağlık Nurşen hanım.. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simgecim haklısın kızartma olunca dokunabiliyor..Ama fırındada güzel ve dokunmaz..mücverin her hali kabulüm..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  3. ellerine sağlıkk canımm..
    çok güzell görünüyorr gerçekten..
    yaz mevsimi gelince pek çok kez yapılır bizde de ..
    soğuk soğuk..
    öpüyorum canım..
    sevgiler..
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett soğuk soğuk,yeşillikle süper oluyor..Yazın baştacı..teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  4. merhaba :))tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık..bende çok severim mücveri yazın harika oluyor..sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Sevil hanım hoşgeldiniz..teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  5. merhaba, harika olmus. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma..teşekkür ederim..

      Sil
  6. Ellerinize sağlık. Mücveri ben de çok severim. Yazın soğuk yemesi de hoşuma gidiyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Una ricetta buonissima!!!! ciao

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık canım bir tane kesmez valla kaptım birkaç tane sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum hepsi feda olsun..teşekkürler..

      Sil
  9. Mücvere bayılrım ben de,nefis görünüyor.Ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım..sevgiler..

      Sil
  10. Mücvere böyle bir sos denemedim, harika geldi.İlk mücver yapışımda artık,sosunu da ekleyeceğim.Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sosu deneyin,pişman olmıcaksınız..çok lezzetli,mücverede çok yakıştı..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic