Patlıcanlı Tulum Peynirli Tart

Patlıcan zamanı çoktan geldi..Kızartmalar,dolmalar ,salatalar daha neler neler..Ama bu sefer değişiklik yaptık, patlıcanları közledik,leziz tulum peyniriyle birleştirdik,çıtır bir hamurun üstüne yerleştirdik..Sizlere değişik lezzetli ,şık bir tart hazırladık..Sizede misafirlerinize sunmak kaldı..


MALZEMELER

TART HAMURU
125 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı soğuk su
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 ,5 çay kaşığı kekik
1 çay bardağı kaşar rendesi
1,5 su bardağı un
İÇ HARCI
1büyük kavanoz közlenmiş patlıcan
4-5 yemek kaşığı krema
2 yumurta
1 diş sarmısak rendesi
1 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı tulum peynir rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
ÜZERİ İÇİN
12 tane cheery domates
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
  1. Tereyağ,su,yumurta sarısı,kaşar rendesi,pulbiber ve unla pürüzsüz bir hamur yoğurun.Buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  2. Dinlenen hamurunuzu tart kalıbınızın boyuna göre merdaneyle açın,içine yerleştirin,çatalla delin,180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika ön pişirim yapın.(ön pişirim yaparken hamurun üstüne yağlı kağıt ve bakliyat yerleştirin.)
  3. Patlıcanları iyice süzün,çatalla ezin.Yumurtaları kremayla çırpın.Patlıcan ezmesi,sarmısak ,yumurtalar,galeta unu,karabiber,kırmızı biber ve tulum peynirini karıştırın.Ön pişirim yaptığınız tartın içine yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  4. Domatesleri,kekik,tuz ve zeytinyağını ocakta 15 dakika kısık ateşte pişirin.Domatesler ezilmesin.
  5. Pişen tartın üzerine sıcak domates sosunu yayın..Sıcak sıcak servis edin..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..


28 yorum:

  1. Canım nefis bir tart olmuş,ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Off tam mevsimlik harika bir tart ellerinize sağlık Nurşen hanım,sunumu da çok şık bayıldım! Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simgecim çokda lezzetli,tavsiye ederim..sevgiler..

      Sil
  3. NURCUM.. OFOFFF DEDİRTECEK LEZZET..
    ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim..sevgilerimle..

      Sil
  4. merhaba,
    güzel yorum ve takip için çok teşekkürler, çok mutlu oldum :)
    Son postumdaki beyaz tabağı Paşabahçe mağazalarında bulabilirsiniz, ben oradan aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim..teşekkürler,hemen gidip bakıcam..

      Sil
  5. Complimenti per la bellissima torta!!! Un abbraccio e buon fine settimana

    YanıtlaSil
  6. Canım tart enfes olmuş ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir tart olmuş.En sevilen lezzetler bir arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper bir lezzetti..şiddetle tavsiye edilir..sevgiler.

      Sil
  8. Çok merak ettim,hftaya misafirim var hemen denemeliyim...
    ellerine sağlık ve de paylaşım için çok çok teşekkürler...
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim..mutlaka deneyin misafirlerinizin çok beğeneceğini umuyorum..sevgilerimle..

      Sil
  9. nefis bieşeye benziyor bu ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..Süper bir lezzet tavsiye ederim..

      Sil
  10. İnanmıyorum bu çok güzel bir tart, bayıldım...Tart hamuruna tuzlu her şey çok yakışıyor, nefis olmuş Nurşen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız,Leyla hanım..Tuzlu tartlar benimde favorim..teşekkürler..sevgiler..

      Sil
  11. DÖKTÜRMÜŞSÜN NURŞENİM
    ELLERİNE SAĞLIK ELLERİN DERT GÖRMESİN KISMETLE DOLSUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Gülcüm..sevgiler..Hepimizin canım..

      Sil
  12. patlıcanın konserve olması şartmı...kendımız közlesek olmazmı ..ölçü nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır patlıcanın konserve olmasına gerek yok,ben sadece pratik diye konserve kullanıyorum..500 gr.közlenmiş patlıcan yeterli gelir..500 gr.közlenmiş patlıcan içinde 1kilo 250 gr.kadar patlıcan közlemeniz lazım...

      Sil
  13. uzun zamandır yapmayı planlıyordum bugune kısmet sanırım.domates sos işi tartı sulandırır gibi gelyor ne dersiniz .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet domates sos olmaz,cheery domates olması gerkiyor,eğer yoksada küçük sert domatesleri dörde bölüp hazırlayın üzerine hazırlıyacağınız sosu,o zaman sulanmaz..Kolay gelsin..

      Sil
  14. Yine leziz bir tarif...))Aceba ne tür tulum kullandığınızı öğrenebilirmiyim,teşekkürler ve sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler,her tür tulum peyniri kullanabilirsiniz..Tulum peynirini tadi biraz keskin olsun diye kullaniyoruz ,cünkü..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic