PATLICANLI PİLAV

Nurlu mutfaktan bugünde mis gibi kokular yayılıyor..Sofraların vaz geçilmezi pirinç pilavını bugün patlıcanla pişiriyoruz...Tazecik patlıcanlar artık yavaş yavaş tezgahlarda ve çeşit çeşit patlıcan yemekleri sırada..İşte misafirlerinizin gönlünde taht kuracağınız hem göze hemde damağa hitap eden leziz ve şık

 PATLICANLI PİLAV..



MALZEMELER
1 kilo kuzu kuşbaşı( iri parçalar halinde)
2 su bardağı pirinç
2 tane domates( 1 tüm; 1 halka doğranmış)
3 adet yeşil biber
3su bardağı su
1 adet knor et bulyon
125 gr tereyağ
2 -3 yemek kaşığı zeytinyağı
Biraz tuz
Biraz karabiber
1/2çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI

  1. Öncelikle pirincinizi birkaç damla limon suyu eklediğimiz sıcak suda ıslayın.
  2. Etlerinizi tencereye koyun suyunu çektikten sonra; biraz daha su ekliyerek iyice pişirin.
  3. Pişirdiğiniz etleri tereyağın yarısıyla tuz; tarçın ve karabiber ekliyerek kavurun ve 28 cm.lik yayvan bir tencerenin tabanına yerleştirin.Ortasınada domatesinizi yerleştirin.
  4. Patlıcanları alacalı soyun ve uzunlamasına dilimleyin tuzlu suda bekletin.
  5. Daha sonra patlıcanları kurulayın ve az bir yağda hafif kızartın(.Kağıt havluyla yağının fazlasını iyice alın.)
  6. Kızarttığınız patlıcanları tenceredeki etlerinizin üstüne ucu domatesden başlayarak yan yana  koyarak daire şeklinde dizin.(Patlıcanın bir ucu domatesde olucak diğer ucu tencerenin kenarından sarkıcak.)
  7. Tencerenin yan duvarlarına patlıcanların aralarına dilimlenmiş domatesleri ve uzun dilimlediğiniz biberleri sırayla dizin .
  8. Daha sonra pirincinizi iyice süzün ve etlerin üstüne yayın.Biraz bastırın: patlıcanların tencereden sarkanlarını pirincin üstünü kapayın.
  9.  Suyunu hazırlayın, sıcak olarak pilavın üstüne dökün.
  10. Kısık ateşte suyunu çekerek pişirin.Pişmesine yakın kalan tereyağınızı zeytinyağıyla karıştırıp eritin ve pişen pilavın üstüne dökün.
  11. Pişen pilavınızın altını kapatıp servis etmeden önce 10 dakika dinlendirin.
  12. Servis edeceğiniz zaman tabağa ters çevirin.


 AFİYET OLSUN..Sevgiler..

10 yorum:

  1. Annemin yaz davet menülerinin favori yemeğidir.Çok da güzel yapar.Ellerine sağlık.Senin ki de çok güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annenizinde ellerine sağlık..teşekkür ederim..sevgiler..

      Sil
  2. Ben de çok severim patlıcanlı pilavı, sunum harika görünüyor. Eline sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ne güzel yemekler yapıyrosun.Ellerine sağlık.bu arada hemşeri sayılırız bende aksaraylıyım eskiden niğdeye bağlıymış ben orası doğumlu değilim ama anne ve babam orada doğmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok memnun oldum..Benimde babam Niğdeli ve ben Niğde doğumluyum..Adanada oturuyoruz..Teşekkür ediyorum..sevgilerimle..

      Sil
  4. Görüntü harika patlıcanlı pilavda çok nefis oluyor ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım...sevgiler..

      Sil
  5. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor... sevgilerle:)

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic