Tavuklu Kabak Ograten

 Tavuklu Kabak Ograten

Davet sofralarınıza nefis bir ara sıcak..Hem sebze,hem de tavuk..Minicik kabaklarımızı sandal yaptık,içlerini soslu tavuklarla doldurduk..Beşamelle ve kaşarla süsledik..Domates yatağında pişirdik..Misafirlerimize sunduk....Hadi buyurun sofraya!!!!



MALZEMELER
7 adet  kabak
500 gr.tavuk kuşbaşı
2 yeşil biber
2 kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 adet domates
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
25 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
1,5 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 ,5çay kaşığı tuz
1,5tatlı kaşığı  kırmızı pulbiber
YAPILIŞI
  1. Kabaklarınızı iyice yıkayın,hafifce sıyırın.10 dakika kadar hafif haşlayın.
  2. Hafif haşlanmış kabaklarınızı ortadan ikiye kesin.Her kabaktan 2 tane sandal yapacağız.Kabakların üstünden incecik bir dilim alın,sonrada kabaklarınızın içini tatlı kaşığıyla hafifce oyun.Kabaklarınız sandal görünümünü alsın.
  3. Tavuklarınızı minicik kuşbaşılar halinde kıyın.1diş dövülmüş sarmısağı 1 yemek kaşığı sıvı yağda ısıtın.Isınan yağa tavuklarınızı koyun,kavurun.Kavrulurken küçük doğranmış biberlerinizi ve baharatlarınızıda koyun..İyice kavrulsunlar.
  4. Un, süt ve tereyağla beşamelinizi pişirin.
  5. Domatesleri rendeleyin.1 diş dövülmüş  sarmısakla ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağla soteleyin.İçine biraz tuz ,karabiber ve kırmızı biber ekleyin.
  6. Payrexe önce sotelenmiş domatesleri yayın,üzerine kabaklarınızı koyun,içlerini kavrulmuş tavuklarla doldurun,üzerlerine birer kaşık beşamel dökün,en sonda üzerlerine kaşar peynir serpin.180 derece ısıtılmış firinda 40 dakika kadar pişirin.Sıcak olarak ikram edin.
  7. Ograteniniz pişerken ilk 25 dakika payrexinizin üzerini aliminyum folyoyla kaptın,sonraki 15 dakika üzeri açık  pişirin..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

12 yorum:

  1. Una fantastica preparazione!!!! Complimenti, un abbraccio

    YanıtlaSil
  2. benımde bugunlerde yapmak ıstedıgım bır yemek ellerıne sağlık nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hafif ve lezzetli bir yemek,bende çok severek yapıyorum..Davet sofralarındada çok şık duruyor..teşekkürler..

      Sil
  3. Tek kelimeyle harika olmuş.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. hayatım ellerine sağlık nefis sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arzucum teşekkür ederim.sevgiler..

      Sil
  5. kabağın en güzel hali,ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. Kabak, tavuk ve beşamel çok yakışan bir üçlü!! Havalar biraz soğusa da bol bol beşamelli yemekler yapsam :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum,bu üçlüyü..nefis oluyor...Beşamel zaten yemeklere ayrı bir lezzet veriyor..teşekkürler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic