Bu Blogda Ara

MANTARLI ,GRAVYER PEYNİRLİ RİSOTTO

İtalyan mutfağının en güzel lezzeti RİSOTTO...Bugün Nurlu Mutfağın süper tarifiyle sizlerle buluşuyor..Biz mantarlı ve peynirlisini y...

İtalyan mutfağının en güzel lezzeti RİSOTTO...Bugün Nurlu Mutfağın süper tarifiyle sizlerle buluşuyor..Biz mantarlı ve peynirlisini yaptık..Süper oldu..İlk kez denenen bir risotto için çok başarılıydı..Tam not aldı..Evettt..Risotto severler,haydi hemen mutfağa..




Oğlumun isteğiyle denediğimiz bu risotto ,ilk yapmama rağmen tam kıvamındaydı..Eğer mantar seviyorsanız ,bu risotto tam size göre..

Risottonun özel pirinci
Büyük marketlerde bulabilirsiniz..



Risottonuz piştiğinde hemen sıcakken ikram edin...Risotto tekrar ısıtılınca özelliğini kaybeder..

MALZEMELER

1,5 su bardağı Arborio Risotto pirinci
175 ml.beyaz şarap(1 kadeh)
3 yemek kaşığı tereyağ
1 litre tavuk suyu
1,5 küçük kavanoz doğranmış mantar
200 gr.gravyer peynir rendesi
5 yemek kaşığı permesan peyniri
2 çay kaşığı taze çekilmiş beyazbiber
1 çay kaşığı tuz
1 büyük boy ince doğranmış soğan
YAPILIŞI
  1. Tereyağınızı yayvan geniş bir tencereye koyun.Eriyince içine soğanlarınızı alın,3 dakika kavurun.Sonra mantarlarınızı ekleyin,3 dakika kadar daha kavurun.Sonrada bu karışıma pirinçlerinizi ekleyin,hafif şeffaflaşıncaya kadar kavurun..
  2. Kavrulan pirincinize tuzunuzu ve karabiberinizi ekleyin,sonra şarabınızıda koyup,suyunu hafif çektirin..
  3. Daha sonra hazırladığınız sıcak tavuk suyunu birer çömçe ,birer çömçe risottonuza yedirin.Suyunu çektikce tavuk suyunu ekleyin..Kısık ateşete pişirmeniz gerekiyor..Risottoyu ara ara karıştırarak pişirin.Tam 25 dakikada pişecek ,ona göre ayarlayın..En son çömçe tavuk suyunu koyduğunuzda,gravyer peynirinin hepsini,permesanın 3 kaşığınıda ekleyin,beraber pişirin..5 dakika kadar,çok pişirmeyin,unutmayın risotto azıcık sulu olacak..
  4. Sıcak sıcak servis tabağına alın..Üzerine kalan permesan peynirini dökün,ikram edin..
******Ben hazır tavuk jelleri var,ondan 2 taneyi 1 litre suda çözdürdüm..Çok başarılıydı..
Her defasında pirinç suyunu çekince,tekrar tavuk suyu ekleyin.Eklediğinizde karıştırın.Eklediğiniz tavuk suyu hafif sıcak olacak,pirinç cazırdamıyacak.
Risotto pirincini büyük marketlerde bulabilirsiniz..
Şarabı arzuya göre koyabilirsiniz,ama ben orjinalinde olduğu için kullandım ve lezzet kattığını söyliyebilirim..Eğer şarap koymazsanız,su miktarını birazdaha arttırın..
Risottonuz yaklaşık 6 kişiyi doyurur..

AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

Yorumlar

BLOGGER: 16
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: MANTARLI ,GRAVYER PEYNİRLİ RİSOTTO
MANTARLI ,GRAVYER PEYNİRLİ RİSOTTO
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiR5U5n4uK0l1vTMcpL2J2BC0mWDxJZ1eHoX-dcuF_htYVbTEtSesa8WBeo6cHDRp7WR_3Hk4W_rKVsRLY8TP5b4-dlqW28kpi5YezSkngWsb4uAyYsYXkU3aOvxtFbLxW63jrEO5dZ4xQ/s640/085+kopya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiR5U5n4uK0l1vTMcpL2J2BC0mWDxJZ1eHoX-dcuF_htYVbTEtSesa8WBeo6cHDRp7WR_3Hk4W_rKVsRLY8TP5b4-dlqW28kpi5YezSkngWsb4uAyYsYXkU3aOvxtFbLxW63jrEO5dZ4xQ/s72-c/085+kopya.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2012/07/mantarli-gravyer-peynirli-risotto.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2012/07/mantarli-gravyer-peynirli-risotto.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız