Bu Blogda Ara

ETLİ LAHANA SARMASI (Adana Usulü)

Adana usulü lahana sarması tarifi,lahana nasıl sarılır?,sebze yemekleri,bugün ne pişirsem?

Mis gibi,bol sarmısaklı,ekşili lahana sarmasına kim yok diyebilir ki????Bugün Nurlu Mutfakta sizler için Adana usulu lahana sarması pişiriyoruz...Tarifi ustasından..Evettt....Akşama yemekte leziz lahana sarması var...


MALZEMELER
1 tane orta boy lahana
500 gr.kuzu kıyma
1 su bardağı baldo pirinç
3 adet soğan
2 adet domates
yarım demet nane
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tereyağ
SOSU
2 yemek kaşığı sıvı yağ
8 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 limon suyu

YAPILIŞI
  1. Lahananın en dış yapraklarını atın,temiz yapraklarını dikkatlice tek tek ayırın..Büyük boy bir tencereye su koyun,1 çay kaşığı tuz atın ve kaynatın.Kaynayan suyu yaprakları tek tek atarak biraz haşlayın..Sonra soğuk sudan geçirerek bir tepside biriktirin..
  2. Soğanlarınızı ,maydanozu,naneyi ve domatesi doğrayın..Pirincinizi iyice yıkayın.Kıyma,tereyağ,pirinç,baharatlar,salça ve sebzelerin hepsini karıştırarak dolma içinizi hazırlayın.. 
  3. Haşladığınız ,soğuttuğunuz lahana yapraklarını saracağınız büyüklüğüne göre(normalde  her yapraktan 2veya 3 tane çıkar )bölün..Ucundaki sert kısmı keserek çıkartın..Sert kısmı çıkardıktan sonra yaprağın büyüklüğüne göre düzgün bir şekilde bölün..
  4. Daha sonra içten biraz koyarak yaprak sarar gibi sarın.Bütün yapraklarınızı bu şekilde sarın,tepsida biriktirin..
  5. Sarma işleminiz bitince tencerenize yerleştirin,yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin,üzerini örtecek büyüklükte  bir tabakla kapatın.,sonra tencereniz kapağını kapatın,kısık ateşte pişmeye bırakın.
  6. Sarmalarınız pişerken sarmısaklarınızı soyun ve dövün..Sıvı yağda hafif kavurun,içine nane ve kırmızı biberi ekleyin..En son limon suyunu dökün,biraz kaynatın..(Limon suyunu ekşi seviyorsanız arttırın.)Sosunuz hazır..Bu sosu pişmeye yakın,sarmaların üzerine kapattığınız tabağı kaldırın ve sarmaların üzerine dikün,5 dakika beraber kaynatın,yemeğinizin altını kapatın ve yarım saat dinlendirin..Daha sonra servis edin..
  7. Lahananın lezzetini üzerine yaptığımız sos verir,onun için sarmısakları koymaktan çekinmeyin..
  8. Lahananızı alırken ince yapraklı ve göbeği yumuşak olanı tercih etmelisiniz..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

Yorumlar

BLOGGER: 11
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: ETLİ LAHANA SARMASI (Adana Usulü)
ETLİ LAHANA SARMASI (Adana Usulü)
Adana usulü lahana sarması tarifi,lahana nasıl sarılır?,sebze yemekleri,bugün ne pişirsem?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYyJ6olVZXcKdzJJb1J0czpoYPQGVFHhKuNgCotoKelduoCh69GI759FFCimZ2GR53tNCu5WsvedJWsBXtVgMYLeTdH7VLGiGBpwswhMset_rdR8viLMOOP0GU30Q0uXLCHs684BSG2HA/s640/DSC02374kopya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhYyJ6olVZXcKdzJJb1J0czpoYPQGVFHhKuNgCotoKelduoCh69GI759FFCimZ2GR53tNCu5WsvedJWsBXtVgMYLeTdH7VLGiGBpwswhMset_rdR8viLMOOP0GU30Q0uXLCHs684BSG2HA/s72-c/DSC02374kopya.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2012/08/etli-lahana-sarmasi-adana-usulu.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2012/08/etli-lahana-sarmasi-adana-usulu.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız