FIRINDA PATATESLİ KARNIYARIK & İFTAR MENÜSÜ

Nefis taze patatesler,bütün tezgahlarda..Bende görünce dayanadım,hemen en miniklerini seçip,nefis bir patatesli karnıyarık yaptım..Minicik patatesli karnıyarıklar kapanın elinde kaldı...Haydi hemen mutfağa girin ve bu nefis lezzeti sizde yakalayın....Akşama iftara yetiştirin..




MALZEMELER

16  adet küçük patates
300 gr.kıyma
1 adet büyük soğan
4 adet kırmızı biber
4 adet charliston biber
2 diş sarmısak
biraz maydanoz
1,5 yemek kaşığı biber salçası
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tane et bulyon(sos için)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
çok az tarçın (kıyma için)
karabiber( arzu ettiğiniz kadar)patates ve kıyma için
tuz( arzu ettiğiniz kadar)patates ve kıyma için
YAPILIŞI
  1. Patateslerinizi soyup,üstünden bir parça kesin,içini sandal şekli vererek bir bıçak yardımıyla oyun..Düzgün bir şekilde çıkarın,hepsini kullanacağız..
  2. Oyduğunuz patatesleri ve diğer parçaları  hafifce yağlayın ve baharatlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine  koyun.200 derece alt üst yaktığınız fırında hafif kızarana kadar pişirin.
  3. Kıymanızın hafifce suyunu çektirin,içine 1 kaşık tereyağ veya 2 kaşık sıvı yağ ekleyin..İyice kavurun,kavrulurken içine küçük doğranmış soğanları ve sarmısakları ekleyin.En sonda yarım kaşık biber ,bir kaşıkta domates salçası ve bahartlarını ekleyin,altını kapatın..Maydanozunuzu içine doğrayın,karıştırın.
  4. Patatesleri uygun bir fırın kabına dizin..İçlerini kıymayla doldurun,üzerlerini oyduğunuz ve kızarttığınız parçayla kapatın.En üzerine bir dilim domates ve biber koyun,kürdanla sabitleyin..
  5. Kalan sıvı yağ,1 su bardağı sıcak su,1 tane et bulyon ve salçayla sos yapın ve patateslerin üzerine dökün..Üzerini aliminyüm folyoyla kapatın,190 derece fırında iyice pişirin..
  6. Sıra iftar menümüzde...Patatesimizin yanına,Mısırlı pilav ,zeytinyağlı kabak ,Tahinli patlıcan salata ,kolay su böreği ve sakızlı fırın sütlaç vardı..





AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

12 yorum:

  1. I have never seen this recipe before, It looks so yummy!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It is my recipe again ELLEN..esspecially everyone make this meal with eggplant..THİS İS REALLY DELİCİOUS,ESSPECIALLY CHİLDREN LİKES PATOTOES..THANK YOU..

      Sil
  2. başlığı okuyunca patlıcanın içini patatesle doldurdun sandım :D

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YOKK PATATESLİ YAPIYORUM,DEĞİŞİK OLUYOR..ÇOCUKLAR DAHA ÇOK SEVİYOR.TEŞEKKÜR EDERİM..

      Sil
  3. tüm yemekler birbirinden lezzetli görünüyor nurşen ablacım ellerine sağlık..Bende patates alıyımda deniyim bu güzel tarifi....
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim bencede dene,çok lezzetli olmuştu,bizim evde kapış kapış gitti..teşekkür ederim.sevgilerimle..

      Sil
  4. hepsi birbirinden güzel görünüyor nurşencim. eline koluna sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Arzucum..sevgiler..

      Sil
  5. Çok güzeller. Sütlacı alıp kaçsam olur mu? Ellerine sağlık. patates karnıyarığında çok güzel olmuş.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekikcim teşekkür ederim..Lafımı olur sütlacın,bütün kaseler senin olsun..sevgiler..

      Sil
  6. canım ya her gün, her gün yeni tarifler,hepsi birbirinden güzel ellerine,emeğine sağlık,Çerezlikleri sormuşsun burada Acarlar diye bir mağaza var orada buldum çok beğendim,1.20 lira o renklerden hariç birde mor vardı istersen kargoyla göndereyim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim zarif teklifin için teşekkür ederim..arıcam seni.Ya tariflerin çoğunu özel yapmıyorum,evimde pişen yemekleri ve tatlıları koymaya çalışıyorum..sadece biraz fazla mutfaktayım herhalde..sevgiler..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic