Kırmızı Şaraplı Keçi Peynirli Risotto

Yine yeni bir lezzet..Yine yeni bir deneme.....Bir İtalyan klasiği olan risottonun başka bir çeşidi..Bu seferde oğlumun isteği üzerine İstanbul"da bir mekanda yediği ve çok sevdiği risotto çeşidini  denedik..Bu risottomuzda kırmızı şarap ve nefis keçi peyniri buluştu...Ortaya pembe renkli şık ve lezzetli bir rissotto çıktı...Haydi hanımlar mutfağa,değişik ,şık ve leziz yeni lezzetler denemeye...Bence denemeye değer...Birde siz deneyin ve yorumlayın!!!!

Bir İtalyan yemeği olan risotto,kendine özgü pişirme tekniği olan bir pirinç yemeğidir.Pirinçlerin nişastalarını salmalarıylan oluşan kremamsı sosu ,risottoya karakteristik özelliğini verir..Risotto yapmanın bazı teknik incelikleri vardır.Risotto pirinci özeldir,Arborıo türü pirinç kullanılmalıdır.. Aslen Japonların pirinci olan, fakat İtalyanın kuzey kısmında yetişen bür pirinç türüdür..Arborıo pirinci bulamassanız kırık pirinç türlerinden pirinç tercih etmelisiniz..Tereyağ kullanılmalıdır.Soğanları kavururken renk değişmeden pirinci eklemelisiniz.Daha sonra pirinçleri ekleyip saydamlaşana kadar kavurmalısınız..Suyunu azar azar verip,devamlı karıştırmalısınız ki risottonuz özleşşin....20 30 dakikada falan risottonuz hazır olur.Asla unutulmaması gereken bir közellikde risotto pişer pişmez ikram edilir..Asla tekrar ısıtılmaz.Özelliğini kaybeder..


Risottomuzun malzemeleri

MALZEMELER

2 su bardağı risotto pirinci
1,5 tane doğranmış büyük boy soğan
2 diş rendelenmiş sarmısak
200 gr. rendelenmiş keçi peyniri
5 yemek kaşığı permesan peyniri
1 su bardağı iyi kırmızı şarap
1 su bardağı kırmızı sebze suyu
3,5 su bardağı kadar sıcak su
1,5 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığ beyaz  biber
3 yemek kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
  1. Tereyağınızı yayvan pilav tencerenize alın.İnce doğranmış soğanlarınızı ve rendelenmiş sarmısaklarınızı eriyen yağınıza ekleyin,hafifce kavurun.Kavrulan soğan ve sarmısaklarınızın içine risotto pirincinizi ekleyin,birazda beraber kavurun.
  2. Pirincinize once 1 su bardağı kırmızı şarabı ekleyin ve hararetli ısıda şarabı çektirin,sonra altını kısın.
  3. Daha sonra sebze suyuyla ,sıcak suyu bir kapta karıştırın ve birer kepçe birer kepçe risottonuza suyu çektikce ekleyin.En sonuncu kepçeden evvel rendelenmiş keçi peynirinizi,baharatları ve 2 yemek kaşığ permesan peynirinizi ekleyin..Ve en son kepçe suyunuzu ekleyin.Tam suyunu çektirmeden ,altını kapatın..
  4. Pişen risottonuzu servis tabağına alın,üzerine kalan permesan peynirini serpin ve sıcak sıcak ikram edin.
  5. Risotto sıcak sıcak servis edilir,o yüzden ikram edeceğiniz zamana yakın pişirin..Soğursa özelliğini kaybeder..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..

12 yorum:

  1. Çıksss keçi peynirini yemem:))
    aslında çok severdim ama bana biraz kokuyor keçi peyniri:(
    ellerine sağlık canım sizlere afiyetler olsun.
    Zafer bayramımız kutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size başka peynirlisini yapalım...teşekkürler...Sizinde zafer bayramınız kutlu olsun..

      Sil
  2. ooo harika ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Keçi peyniri bence peynirlerin en güzellerinden. Bir risotto sever olarak bayıldım.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Kekikcim..Çok güzel olmuştu...tavsiye ederim..

      Sil
  4. Bence güzel bir deneme olmuş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Çok keyifli bir yemekti..

      Sil
  5. eminim cok lezzetli olmustur;ellerine saglik ama icki kullanmadigim icin sarap yerine ne kullanilirki merak ettim.sevgilerle hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarap yerine tavuk suyu kullanabilirsiniz..Yada sadece sebze suyu..İçindeki şarap zaten kaynayınca,alkolü uçup gidiyor..Üzüm suyu gibi olduğunu düşünün..teşekkürler..

      Sil
  6. nefis görünüyor Nurşen ablacım.. eminim tadı görüntüsündende güzeldir..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevilcim..Tadanlardan tam not aldı..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic