PATLICAN TAVA

Patlıcanların en güzel mevsimi..Tabi patlıcanlar bu kadar güzel olursa, nefis bir tava yapmamız da kaçınılmaz oldu..İşte size Nurlu Mutfak"tan Nefis bir Adana usulu patlıcan tavası.....


Yanında da pirinç pilavı ve kırmızı  soğan..
MALZEMELER

1,5 kilo topak Adana patlıcanı
750 gr.kuzu kuşbası veya kemikli kuzu eti
750 gr. kilo yerli domates
1 baş sarmısak
5 tane yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı biber salçası
acı pulbiber
karabiber
tuz
YAPILIŞI
  1. Patlıcanlıları soyun,küp küp doğrayın,tuzlu suya ıslayın.Domatesleri ve biberleri doğrayın.Sarmısaklarınızı ayıklayıp tüm bırakın.
  2. Etinizi yıkayıp tava tencerenize alın,suyu çekene kadar haşlayın.Suyunu çekince salçayı ve yağları ekleyip,iyice kavurun.Biraz tuz ve karabiber ekleyin.
  3. Etleriniz kavrulunca üzerine doğradığınız domatesin birazını koyun,biraz sarmısaklardan serpin,onun üzerine patlıcan ve tekrar sarmısakları koyun.En üste tekrar domatesleri koyup,iri doğranmış biberleri ekleyin.Biraz tuz,karabiber ve acı pulbiber serpin.
  4. Hiç su koymadan en kısık ateşe  pişirin.Tavanız pişince büyük bir tepsiye veya borcama ters cevirip,ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat kadar daha pişirin.
  5. Tavanızı   pirinç pilavıyla ikram edin..

AFİYET OLSUN..SEVGİLER.

22 yorum:

  1. çok nefis görünüyor ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tavada tava olmuş azizim.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülcüm teşekkür ederim..nefis oluyor gerçekten..

      Sil
  3. bir de yanında cacık olursa süper olur: ) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen yaparız Yasemincim yeter ki iste..teşekkürler..

      Sil
  4. Nurşen Hanım ellerinize sağlıkkkk. Gittim geldim neler yapmışsınız öyle.. Patlıcan tava da Malatyanın meşhur yemeklerinden biridir.:) Ellerinize sağlık,özlemişim valla:) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simgecim hoşgeldin..Özlemiştik senin güzel yorumlarını..Teşekkür ederim..Demekki her yörenin bir tavası var..Yakındada Niğdeninkini yapacağım..Oda süper..

      Sil
  5. Misler gibi ellerine sağlık, çok iştah açıcı görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırılcım teşekkür ederim.arkadaşım..Hadi gelde beraber yiyelim..

      Sil
  6. Nurşen hanım nefis bir yemek olmuş,ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,canım..sevgiler..

      Sil
  7. waowww.. tam bandıra bandıra ye beni havasında bir yemek olmuş hayatım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bandıra bandıra yedik zaten..söylemesi ayıp Arzucum.teşekkürler..

      Sil
  8. I really like this dish! It looks so full of flavour, all of which I really enjoy in my food! YUM!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. THANKS ELLEN..THİS KİND OF EGGPLANT ONLY GROWWS OUR CİTY..AND WE MAKE THİS MEAL WİTH THİS EGGPLANT.IT İS REALLY DELİCİOUS..

      Sil
  9. gunaydın Nurşen ablacım..:)bu yemek tam benlik olmuş ..patlıcanı ailecek cok severiz ..not ediyorum tarifini deniycem :)sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim günaydın..Bizim Adananın meşhur tavasısır Sevilcim..ama topak patlıcanla oluyor..sevgiler

      Sil
  10. patlıcanlar herzaman önceden ayrı olarak kızartılmalı çünkü hem tadı hemde görüntüsü daha güzel oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adanada beraber pişer,ama isteyen benim gibi sonradan fırınlar.Usulu böyledir..Tabi kızartılan patlıcan güzel olur ama o zaman bizim usul tava olmuyor..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic