KISIR BAMYA

Şimdi tam bamya zamanı...Bir de koruk suyuyla pişmişse,tadına doyulmaz..Eğer sebzenin içinde et sevmiyorsanız,ben sebzeyi sade severim diyorsanız..İşte bu tarif tam size göre..Deneyin, koruk suyuyla pişmiş  bamyanın tadına doyamıcaksınız..


Adana yöresinde etsiz pişen bamyaya kısır bamya denir.

 
MALZEMELER
500 gr.bamya
4 adet domates
10 diş sarmısak
2 adet soğan
1 kase haşlanmış nohut
2 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 büyük salkım koruk
1 adet knor tavuk jel
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI
  1. Öncelikle bamyanızı ayıklayıp,limonlu suya ıslayın.Böylelikle bamyanız pişerken sümüklenmez.
  2. Daha sonra soğanları yemeklik doğrayın,sarmısakları soyun,ikiye bölün , tereyağı ve sıvıyağı bir tencereye koyun,ısınınca doğradığınız soğanları ve sarmısakları ekleyin.Hafif kavrulsunlar..
  3. Sonrada bamyalarınızı iyice süzüp soğanlarınızın içine ekleyin ve bamyalar sararana kadar kavurun..Kavrulan bamyalara salçayı,baharatları ekleyin ,karıştırın.
  4. Şimdi sıra haşlanmış nohut ve yemeklik doğranmış domateslere geldi,onlarıda ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın,pişmeye bırakın..
  5. Yemeğinize en son suyunu koymadan önce,korukları bir kapta iyice sıkın ve süzgeçten geçirin.Sıktığınız koruk suyunu,1,5 bardak sıcak suyla ve tavuk jeliyle beraber yemeğinize ekleyin,pişmeye bırakın.
  6. Yemeğiniz pişince  bulgur veya pirinç pilavıyla ikram edin..Ben bamyayı pişirirken içine bir tanede acı biber doğradım,süper oldu..Eğer acı seviyorsanız deneyin derim..
AFİYET OLSUN ..SEVGİLER..


6 yorum:

  1. Türkiyeden uzak kladığımda en en çok özlediğm sebze:)))))))bir kaç gün üst üste yiyeblirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum,ama evde çok yenmediği için çok sık yapamıyorum..ama özellikle etsiz olacak,benimki..

      Sil
  2. Harika ve de leziz görünüyor.Hem bamyayı çok severim hem nohudu ben buna bayılırım..ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler..O zaman hemen bamya zamanı geçmeden hemen yapılmalı,çok güzel olur..sevgiler

      Sil
  3. Nurşen ablacım ellerine sağlık nefis görünüyor..bende evde bamya pişiremiyorum eşim yemiyor ama geçen hafta yaptım kendime kadar ve afiyetle yedimben çok seviyorum bamyayı ister kıymalı ister zeytınyağlı her şekline kabulum:)..koruk suyunu ilk kez senden duyuyorum eksimi oluyo üzüm gibi onlar ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim teşekkür ederim..BEnde çok seviyorum bamyayı,çzellikle etsiz ve ekşili..Bunlar korukla olzmmış üzüm arası..Dene ama bence süper lezzetlendiriyor..Hatta babamlar hiç su koymaz direk biraz olmuş üzümle yaparlar..sevgiler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic