Mürdüm Erikli Tart

Tatlılarda hafif mayhoş lezzet sevenler,işte bu tart tam size göre..

Meyvalı,hafif bir lezzet..

Çay sofralarınızda sunabileceğiniz,akşam üzeri çayınızın yanında keyifle yiyebileceğiniz bir tat..

Mürdüm eriğinin güzelliği,muhteşem lezzetiyle birleşti,sofralarımızı tart olarak taçlandırdı..

Hazır mürdüm erikleri bu kadar güzelken,bitmeden bu tartı deneyin..

Tarifimi Cafe Fernando"nun muhteşem kırmızı erikli tartından esinlenerek yaptım..Kırmızı erik bulamayınca,evdeki mürdüm eriklerini kullandım..Kendime göre bazı değişiklikler yaptım,bakalım beğenecekmisiniz..Bence çok lezzetli ve hafif bir tat oldu..Akşam çayımıza çok yakıştı..Hafif ve meyvalı bir lezzet arayanlar için çok ideal..Üstelikte kalorisi az...


MALZEMELER
125 gr.tereyağ
1 kahve fincanı soğuk süt
2 yemek kaşığı şeker
biraz tuz
1,5 / 2su bardağı un
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
İÇ HARCI
800 gr.erik
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı badem tozu
100 gr.toz şeker
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
  1. Öncelikle soğuk tereyağınızı küpler halinde kesin,içine şekeri ekleyip karıştırın..Bu karışıma soğuk sütü ve elma sirkenizi ekleyin.Daha sonrada ununuzu ekleyip  ,pürüzsüz yumuşak bir hamur ele edin..Hamurunuzu buzdolabında 3- 4 saat dinlendirin..
  2. Eriklerinizin 200 gr.mını soyun ve doğrayın ,üzerine 100 gr. toz şekeri ekleyin,biraz bekletin.Hafif sulanınca ocakta 15 dakika kadar ezilinceye kadar pişirin..Pişen eriklerinizi hafif soğuyunca rondoda püre haline getirin..Ben erik sosun hafif kırmızı olsun diye,pişerken  bir fiske kırmızı gıda boyası koydum..
  3. Kalan eriklerinizi soymadan ince ince,verev verev doğrayın.
  4. Buzdolabında dinlenen hamurunuzu tart kalıbınızın boyuna göre,3 cm.lik kalınlıkta açın.Üzerine doğradığınız erikleri dizin,onun üzerine 1 yemek kaşığı erimiş tereyağını sürün,1,5 yemek kaşığı badem ve 2 yemek kaşığı toz şekeri serpin ve sonra kenarlarını hafifçe kıvırın..Kıvırdığınız kenarlara kalan badem ununu serpin.
  5. Fırınınızı ısıtın ve 185 derecede yaklaşık 45 dakika pişirin..
  6. Tartınız pişince,daha hafif ılıkken üzerine fırçayla reçelden,sürün..Daha ılıkken,ister dondurma,ister krema ,yada tek başına arzunuza göre ikram edin..
  7. Reçelinizi tartınız fırındayken pişirinki,tart ılıkken ılık ılık üzerine sürebilesiniz..
AFİYET OLSUN ..SEVGİLER..


15 yorum:

  1. waowwww.. canım nefisss bir tart olmuş ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Nurşen ablacım bu nasıl bir görünütü ..nasıl yutkunduğumu anlatamam ..tek kelimeyle nefis görünüyor ellerine sağlık..bu tarifi kesin deniycem ama bu ara değil çünkü tatile gidicem haftaya ve bana tatlı yemek yasak çok kilo aldım ..hoş 1 haftadada ne kadr kilo verilir ama :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim bencede denemelisin,çok şekerli değil zaten..Çok hafif oluyor..kalorisi az..Yinede sen rejimini bozma,1 haftada olsa verirsin,çok gençsin daha..sevgiler..

      Sil
  3. ooooo kesinlikle nefiss ,ellerinize sağlık ,sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Büşracım..sevgiler..

      Sil
  4. nurşencim ellerine sağlık erikli tarta bayılırım.
    bamyadan muhallebiden aldım hamaratım harikasın.

    bir şey söylicem daha önce dedimmi bilmiyorum senin yazdığın yorumlara tıklanınca sana ulaşılamıyor.
    ben her zaman googleden senin ismini yazıp geliyorum
    düzeltebiliyorsan bi bak gülüm ..
    saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,güzel yorumlarınıza..Evet daha öncede uyardınız ama düzelmiyor..Bir yerde yanlışlık var ama yapamadım..sevgiler.

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Ayşe hanım merhaba, Google'ın yeni yüzünde eskisi gibi blogger profili çıkmıyor. Nurşen hanımı tıklayınca gelen google profilinden hakkında kısmını tıklarsanız giriş kısmından ulaşabilirsiniz.Orada blogun linki var.Bir tık fazla yani.Benimki de aynısı bu arada. Sevgiler.

      Sil
    4. Kekikcim çok teşekkürler..Ben çok anlamadığımdan,bir türlü anlatamadım..sevgiler.

      Sil
  5. Nurşen'cim tatlı ekşi tadlara ve meyveli tatlılara bayılırım.Ellerine sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kekikcim..Çok lezzetli ve hafif bir lezzet oldu..sevgiler..

      Sil
  6. Ellerine sağlık; görüntü, lezzet, muhteşem....
    Erikler bitmeden denemek lazım super...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,hafif bir lezzet ..meyvalı lezzetleri sevenler için..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic