PRATİK HÜNKAR BEĞENDİ

Sarayların yemeği hünkar beğendi, şimdi en pratik tarifiyle Nurlu Mutfakta..Közlenmiş patlıcanla leziz beşamelin buluşması ve yumuşacık salçalı bonfileyle birleşmesi..Ve  de ortaya çıkan muhteşem bir lezzet..Tarifin pratikliği sizi şaşırtacak..Malzemeleri hazırlayın, 45 dakika sonra sofraya koyun..

MALZEMELER
750 gr.dana bonfile veya yağsız kuzu eti
1 diş sarmısak
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ veya sıvıyağ
1 bardak sıcak su
BEĞENDİSİ
1,5 kavanoz konserve patlıcan
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
2 çay bardağı süt
1,5 çay kaşığı tuz
2 kesme şeker
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
  1. Öncelikle düdüklüye 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun,iyice ısınınca içine 1 diş sarmısağı koyun, etleride ekleyin ve iyice kavurun.Etler kavrulurken içine küçük yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve biraz daha kavurun.
  2. Soğanla pişen etlerin içine salçaları ve baharatları ekleyin, salçanın biraz çiğliği gidince içine kırmızı biberleride ekleyin.
  3. En sonda 1 su bardağı sıcak suyu dökün ve düdüklünüzün kapağını kapatın ve yarım saat pişirin.
  4. Beğendi için patlıcan konservelerini süzgece boşaltın.
  5. Tencereye yağınızı koyun,içine ununuzu ekleyin hafif kavurun.Kavrulan ununuza sütünüzü ekleyin ve topaklanmadan iyice karıştırın..
  6. Hazırladığınız beşamelin içine süzülen patlıcanlarınızı ekleyin ve kısık ateşte iyice pişirin.En son kaşar peynir,şeker ve tuzunuzu ekleyin.Biraz daha pişince altını kapatın.Beğendiniz hazır..
  7. Servis edeceğiniz zaman tabağınıza önce beğendiyi koyun,üzerine hazırladığınız eti koyun,üzerini de maydanozla süsleyip ikram edin..
  8. Ben hazır patlıcan konservesi kullandım,siz arzu ederseniz patlıcanları közleyipte koyabilirsiniz..Ama konserve patlıcanın diğerinden lezzet olarak hiçbir farkı yok..Hem pratik,hemde rengi daha beyaz oluyor..
  9. Yemeğimiz tam dört kişilik...
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..
 

16 yorum:

  1. Merhabalar Nursen HANIM,
    Ziyaretiniz için tşk ederim çok memnun oldum,tariflerinizde çok iştah açıcı gôrünüyorlar çok marifetli olduğunuz belli!
    Bu hünkar beğendiyi o kadar merak ediyorum bir yapmak nasip olmadı,bir zorluğuda yokmuş ama yapayım artık bende!Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz..Güzel yorumunuz için teşekkürler..Çok kolay,en pratik yolu ve lezzetli..deneyin bencede..sevgiler

      Sil
  2. Canım sabah sabah bu bana yapılırmı ellerine sağ
    lık çok severim sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım teşekkür ederim..Bende çok severim,bu yüzden pratikleştirdim tarifi kolay yapabilmek için..

      Sil
  3. Çok severim çok lezzetli bir yemek ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,adını hak eden keyifli bir yemek..sevgiler..

      Sil
  4. Ellerine sağlık Nurşencim. Kokusu geldi.
    Nefissssss!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırılcım teşekkürler..Hemen bir tabak yollayalım..

      Sil
  5. canım ellerine sağlık bayılırım hünkar begendiye sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcim teşekkür ederim,Eski yemekler gibisi yok..sevgiler..

      Sil
  6. Ayy, ben bayılırım buna ve kolay zor demeden, sık sık yaparım, ama bu tarif harikaymış, bunu da deneyeceğim mutlaka, tarif için teşekkürler, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim..Ben bu yöntemle hiç üşenmiyorum,çok pratik oluyor..O yüzdende sık sık yapıyorum..Deneyince sende hak vereceksin..sevgiler..

      Sil
  7. Eline saglik olsun .. Harika fikir konserve patlican ya hic aklima gelmemisti..
    Cok da lezzetli gozukuyor
    Cok tesekkurler tarif icin..
    Afiyet olsun ..

    YanıtlaSil
  8. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  9. Sevdiğim yemeklerin başında gelir. Hem zaten Hünkar da beğenmiş :)) Afiyet olsun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic