Bu Blogda Ara

SEBZELİ BİFTEK SARMA

Bazen canımız özel ama pratik bir yemek yapmak ister..İşte size bir fırsat.....Çok leziz ve şık bir öneri..Sebzeli Biftek Sarma..Hemen bugü...

Bazen canımız özel ama pratik bir yemek yapmak ister..İşte size bir fırsat.....Çok leziz ve şık bir öneri..Sebzeli Biftek Sarma..Hemen bugün bifteklerinizi alın,dinlendirin yarın muhteşem bir yemek hazırlayın..





MALZEMELER
 
12  adet ince dövülmüş biftek
3 adet havuç
2 adet biber
1 adet kabak
4 tane yeşil biber
6 diş sarmısak
5 adet domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
12 adet kürdan
BİFTEKLERİ MARİNE ETMEK İÇİN
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
deniz tuzu
YAPILIŞI
  1. Bifteklerinizi bir gün önceden süt,sıvı yağ ve karabiberle marine edip buzdolabında bekletin..Sadece beklettiğiniz kabın ağızını iyice kapatın etleriniz hava almasın..
  2. Ertesi gün havuçlarınızı ,kabaklarınızı ve biberlerinizin hepsini jülyen şeklinde doğrayın.
  3. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı koyun,hafif ısınınca 3 diş doğranmış sarmısağı koyun ve üzerine havuçları ilave edip,kavurun..Havuçlar hafif yumuşayınca kabaklarınızı ve  biberlerinizi ekleyin ve beraber kavurun..Sonrada biraz karabiber ve soya sosunu ilave edin..Sebzeler soya sosunu çekince altını kapatın..Yalnız bu işlemi yüksek ısıda yapınki sebzeler ölmesin..
  4. Sebzeler soğuyunca dolapta beklettiğiniz biftekleri çıkarın,her birinin içine yeteri kadar sebzelerinizden koyup ,biftekleri rulo yapın ve bir kürdanla tutturun..
  5. Sarma işleminiz bitince sebzeleri kavurduğunuz tavayı yıkamadan içine tereyağı ekleyin,ısınıncada sardığınız biftekleri içine koyup ,arkalı önlü kızartın..
  6. Sosu içinde ufak boy bir soğanı ,domatesleri ve kalan sarmısakları rendeleyin,1 yemek kaşığı sıvıyağ ekliyerek kavurun,kavrulurken içine salçanızı,tuz,karabiber,kırmızıbiber ve şekerinizi ekleyin..En sonda 1 kahve fincanı sıcak su ekliyerek sosunuzu bitirin.
  7. Kızarmış bifteklerinizin kürdanlarını yavaşca çıkarıp,bir fırın kabına dizin.Üzerine domates sosunuzu dökün,ağzını folyoyla kapatın ve 190 derece ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirin.
  8. Daha sonra fırın patatates ,pilav yada makarnayla ikram edin..Ben bu yemeğin yanında pesto soslu makarna ikram ettim..
  9. Etlerinizi bir gün önceden marine ederseniz hem daha yumuşak ,hemde daha lezzetli olur..
Afiyet olsun..sevgiler.



Yorumlar

BLOGGER: 16
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: SEBZELİ BİFTEK SARMA
SEBZELİ BİFTEK SARMA
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEitrv4YQOn9yxMnhcIbAnd9YGJMoLqsWKEraKP2SLEeMxswn1E-cghx4907TJZ8G15DeZlbXXu5D87yZAmceCiC9ckwIFmPZTiwUjff6sbj9kk5LvImVFxFN9gRIW4tn97rvbp3uu-VE/s400/DSC02778+kopya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEitrv4YQOn9yxMnhcIbAnd9YGJMoLqsWKEraKP2SLEeMxswn1E-cghx4907TJZ8G15DeZlbXXu5D87yZAmceCiC9ckwIFmPZTiwUjff6sbj9kk5LvImVFxFN9gRIW4tn97rvbp3uu-VE/s72-c/DSC02778+kopya.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2012/09/sebzeli-biftek-sarma.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2012/09/sebzeli-biftek-sarma.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız