BAKLAVALIK YUFKAYLA RULO TELKADAYIF TATLISI

Bayrama şöyle çıtır çıtır,hafif ama kolay bir lezzet mi arıyorsunuz..İşte tarif tam karşınızda..Kolay mı kolay,leziz mi leziz,çıtır mı çıtır...Haydi doğru mutfağa ,bayramda tatlısız kalmayın...Bu pratik muhteşem tatlıyı hemen hazırlayın..






MALZEMELER
 
30 adet baklava yufkası 1 paket
500 gr.tel kadayıf
250 gr.tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
300 gr.ceviz
1 çay kaşığı tarçın
ŞERBETİ
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su 
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
  1. Öncelikle su ve şekeri bir tencereye koyup,10 dakika kaynatalım..10 dakika kaynayınca içine limon suyunu koyalım ve 5 dakika daha kaynatalım.Sonrada altını kapatıp,soğumaya bırakalım.Çok koyu bir şerbet olmayacak..
  2. Tereyağını eritip,sıvı yağla karıştıralım.Cevizleri irice dövüp,şekerle ve tarçınla karıştıralım.
  3. Telkadayıfı büyükce bir kaseye alıp yağın yarısı kadarını üzerine dökelim ve elimizle telkadayıfı hem yağla karıştırıp,hemde biraz ufak parçalara ayıralım.
  4. Baklava yufkasından üçer tane ayıralım,her katını ayrı ayrı fırçayla yağlıyalım ve üç taneyi üst üste koyalım.En ucuna yağladığımız telkadayıftan biraz koyup yayalım,onun üzerinede 2 yemek kaşığı kadarda cevizden serpelim.Daha sonra yavaşca rulo halinde kıvıralım.Sonrada bir parmak boyunda keskin bir bıçakla keselim ve yağlanmış payrexe dizelim.Üzerlerini tekrar fırçayla iyice yağlıyalım..Bütün yufkaları üçerli gruplar halınde hazırlıyalım.Ve 160 derece fırında yavaş yavaş ,yaklaşık 35 dakika kızarıncaya kadar pişirelim.
  5. Tatlılarımız pişine fırından çıkaralım,bir iki dakika kadar bekliyelim ve yavaşca soğuk şerbetimizi üzerine dökelim..
  6. Tatlımıza kullandığımız yağ size fazla gelebilir,ama korkmayın kullanın..Yağ tam gelecektir..Yufkamız nişastalı olduğu çin bütün yağı emecektir.Tatlınızı hazırlayıp,buzdolabına koyabilirsiniz,misafiriniz geldiğinde pişirip sıcak sıcak ta ikram edebilirsiniz..Daha güzel olur..Bu malzemeden 10 rulo,50 adette tatlı çıkıyor..Fazla gelirse malzemeyi yarıya bölebilirsiniz..Tatlınızı  ve şerbetinizi bir gün önceden hazırlayıp,buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Bayram sabahıda sıcak sıcak pişirip,misafirlerinize ikram edebilirsiniz..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..MUTLU BAYRAMLAR..









 


12 yorum:

  1. Offffff diyetimi bozadim geldi bir an yaaa

    YanıtlaSil
  2. Nurayyyy alacağın olsun.bunu bana nadik yaparsın bacım yaaaa.agzimin suyu aktı resmen

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım bu nasıl bir tatlı olmuş...Harika, tadı hala damağımda.
    Gönderdiğin bir anda bitti ve yarın bizde de pişirilecek:)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Leylacım boşver bozma diyetini...Sana dietten sonra yaparım ben.
    Pırılcım afiyet olsun,beğenmenize sevindim..

    YanıtlaSil
  5. oyy fena bu tatlı ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Nefissssssss ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım sayfamda düzenlediğim çekilişe bekliyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Baharcım hakikaten fena oldu,akşam 1 kilo aldım galiba...
    Deryacım teşekkürler,çekilişine şimdi hemen bakıyorum..
    Hepinize iyi mutlu bayramlar..Allah tekrarını nasip etsin..

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor... ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,gözü kapalı tavsiye edebileceğim bir tatlı:))

      Sil
  10. tarifi göremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardaki görülmeye değer panasundaki,şuruplu tatlılar yazısına tıklarsanız orada açılıyor..diğer tarafı düzeltmeye çalışıyorum..teşekkürler.

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic