Bu Blogda Ara

AŞURE

Aşure tarifi,En güzel aşure tarifi,Kolay ,orjinal aşure tarifi,tam ölçüleriyle aşure,Aşure nasıl pişer?,Aşure ayı,Aşure ne zaman pişr?


En sevdiğim aylardan biri daha geldi..
MUHARREM  AYI..
Aşure zamanı..
Şimdi ne güzel,mis gibi aşureler pişecek,dağtılacak..Hep beraber yenecek,mutlu mutlu paylaşılacak..Evettt,hazırlıklar başlasın,malzemeler önceden alınıp ,hazırlansın..
Muharrem ayının 10 cu günü aşure günüdür..Muharrem ayı ,Kura'nı Kerimde en kıymetlı 4 aydan biridir.Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir. Hazret-i Âdem'in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh'un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus'un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim'in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris'in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub'un, oğlu Hazret-i Yusuf'a kavuşması, Hazret-i Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb'ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi, Hazret-i İsa'nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu.

Aşure gününde yapılması iyi olanlar,
  1. Aşure günü oruç tutmak sünnettir.Bu gün oruç tutanın bir senelik günahları affolur....(Yalnız müslümanlara  aynı gün tek oruç tutmak mekruhdur..Ya bir gün önceden,yada ertesi gün beraber 2 veya 3 gün oruç tutulur. )
  2. Sadaka vermek..
  3. Akraba ve hasta ziyaretleri yapmak.
  4. Orucunu bir müminle beraber açmak..
  5. Aşure gününde verebildiğince selam vermek.
  6. Güsletmek..
  7. Kurandan dualar okumak,kaza namazlarını kılmak..


****** Aşure dağıtılarak eşe dosta,akrabalara,komşulara bolluk ve bereket temennisinde bulunulur.!!

Aşure pişrmesi,kişiye özeldir..Herkesin kendine göre bir yöntemi vardır..Bu da Nurlu Mutfağın tarifi ,bakalım beğenecekmişiniz..

MALZEMELER
2 büyük su bardağı dövme
1 küçük su bardağı nohut
1 küçük su bardağı fasulye
1 kahve fincanı pirinç
1 kase sarı üzüm
1 kase  doğranmış kayısı
4,5 veya 5,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 limon veya portakal rendesi
1 tane ayva ve elma [pişerken içine atılıp,sonra çıkarılacak]
ÜZERİ İÇİN
ceviz
fındık
badem
nar
tarçın
YAPILIŞI
  1. Bir gece önceden dövmenizi yıkayın,geniş bir tencereye koyun ve 1 taşım kaynatıp,altını kapatın.Sabaha kadar öyle beklesin..
  2. Nohut ve fasulyenizide iyice yıkayıp,ayrı tencerelerde birer taşım kaynatıp,altını kapatın ve sabaha kadar bekletin.
  3. Ertesi sabah,fasulye ve nohutlarınızı iyice pişirin.Pişince nohut ve fasulyelerin kabuklarının çoğu çıkacaktır,alabildiğiniz kadar kabuklarını temizleyin.
  4. Dövmenizi ve pirincinizi oldukça büyük bir tencereye yeterince suyla birlikte koyun,iyice pişirin.
  5. Malzemeleriniz pişerken,küçük doğranmış kayısı ve üzümleri ,iyice yıkayıp,ıslayın.
  6. İyice pişen dövmenizin dörtte birini başka bir tencereye alın ve rondodan çekin.Daha sonra tekrar dövmenin içine ekleyin.(Bu işlem aşurenizin dolapta katılaşıp, donmasını önler.)Dövme tencerenize fasulye ve nohutları ekleyin,beraberce pişmeye bırakın.Pişerken ,pişmeleri için sıcak su eklemeyi unutmayın.
  7. Daha sonra elma ,ayva kabuğu , soyulmuş tüm ayvayı,üzüm ve kayısılarınızı ekleyin,hep beraber pişmeye bırakın.
  8. Fasulye ve nohutlarınızın pişmişliğini kontrol ettikten sonra en son şekeri ekleyin.Şeker kıvamı herkesin ağız tadına göre değişir,o yüzden şekeri kontrollü ekleyin.Benim verdiğim ölçü bizim ağız tadımıza göre,tam geliyor..Size az gelirse,tadarak  daha fazla koyabilirsiniz.Pişerken suyu eksildikçe ,kontrollü olarak sıcak su eklemeyi unutmayın.Dibini tutturmamak içinde devamlı karıştırın..
  9. Aşurenizin pişmesine yakın,portakal rendesi ve büyük bardak sütü de aşurenize ekleyin.Pişmişliğini kontrol ettikten sonra altını kapatın.Elma ,ayva kabuğu ve tüm ayvayı içinden çıkarın.Sonrada kaselere paylaştırın..
  10. Ceviz ,fındık ve soyulmuş bademi iri parçalar halinde hazırlayın,hafifce kavurun.Aşureniz soğuduktan sonra süsleyin.Arzu ederseniz üzerine  tarçın ve narda ekliyebilirsiniz..
  11. Daha sonra hazırladığınız aşureleri komsularınıza,akrabalarınıza ,dağıtabildiğiniz herkese dağıtın.
  12. Aşure malzemelerinizi bir gece önceden hazırlarsanız,çok kolay olur.Pişirirken aşure tenceresinin içine elma,ayva kabuğu ve bir tane tüm ayva  koyunca,aşureniz mis gibi bir reyhaya sahip olur.Tabiki piştikten sonra çıkarmayı unutmayın..Aşurenin püf noktası,şekeri ve kıvamıdır..Sıcakken fazla gelen şeker,soğuduktan sonra yavan gelebilir,dikkatt..Kıvamıda cıvık bir muhallebi kıvamında olmalıdır,çünkü soğudukca katılaşır..Bu ölçüden 20 - 25 kase kadar aşure çıkar..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..ALLAH KABUL ETSİN..



Yorumlar

BLOGGER: 50
Loading...
Açma börekler,12,Açmalar,9,adana yemekleri,26,Ana yemekler,164,Anayemekler,67,anne köftesi,2,Antep Yemekleri,1,AŞURE,1,atıştırmalıklar,25,bahçe,1,Baklava Hamuru[yufkası],11,bakliyatlı lezzetler,14,Balıklar,10,Balkabaklı lezzetler,6,banana bread,1,BAYRAM HAZIRLIKLARI,16,bayram tatlıları,40,bayram tatlları,16,BEYAZ çikolatalı lezzetler,4,BEYAZ ÇİKOLATALI LEZZETLER,7,Blueberry CHEESECAKE,1,Börekler,66,brioche,1,brownie,9,brownie kek,1,bulgurlu yemekler,11,Bumerang,16,Cheesecake,39,cherry domatesli pilav,1,Chiffon kek,21,Cupcake,2,çay,1,Çay masaları,18,ÇAY SAATİ,70,ÇAY SAATİ İKRAMLAR,22,ÇAY SAATİ İKRAMLARI,292,çekilişler,1,Çikolata çanağında armut tatlısı,1,ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI PASTA,1,çikolatalı kahveli kek,2,çikolatalı lezzetler,31,ÇİKOLATALI LEZZETLER,40,çilekli lezzetler,25,ÇİLEKLİ LEZZETLER,1,ÇİLEKLİ RULO PASTA,1,Çocuklara özel lezzetler,72,çorbalar,68,davet pilavları,34,davet salataları,22,Davet sofraları,32,davet yemekleri,66,Değişik börekler,19,diet,24,Diet tarifler,77,Doğumgünü hazırlıkları,19,DOLMALAR,24,domatesli lezzetler,8,DOMATESLİ MOZERALLALI TART,1,dondurmalar,9,dukan dieti,15,Dünya Mutfağı,24,EKMEKLER,32,EKŞİLİ&KÖFTELİ KABAK,1,Elmalı lezzetler,8,en güzel kek tarifleri,59,En güzel pilavlar,24,enginar,1,ERİC LANLARD,2,et,1,et yemekleri,31,Etler,47,Falafel,1,fava,1,foccacia,2,fondü,1,frambuazlı macaron,1,Fransız Mutfağı,11,geleneksel kahvaltı,1,gezi,1,gezi- kültür,9,Gül mantı,1,HAMUR İŞLERİ,106,Hamurişi,38,Havuçlu fıstıklı pilav,1,ıspanaklı lezzetler,2,Ispanaklı lezzetler.,16,içecekler,5,iftar menüsü,13,İFTAR MENÜSÜ,39,İNCİRLİ LEZZETLER,1,İtalyan Mutfağı,13,Kadir Gecesi,2,kahvaltılıklar,17,KAHVALTILIKLAR,53,kandil simiti,1,Kandil Tatlıları,2,Kandiller,11,karakuş tatlısı,1,Karamel soslu karamelli pudding,1,Karnabahar böreği,1,karnabaharlı,1,Kedilli tiramisu,1,kek,27,kek pasta,17,KEK TARİFLERİ,55,Kekler,90,kereviz çorbası,1,kış hazırlıkları,8,KIŞ KEKİ,1,kiş loren,1,kişler,17,knorr,1,Köft,1,köfteler,46,KREPLER,2,kup,1,Kuplar,32,KURABİYE,14,Kurabiyeler,99,KURBAN BAYRAMI,2,kurudolma,1,kutlamalar,4,kütük pasta,1,Macaron,10,makarnalar,24,mandalinalı revani,1,Mantı,6,Mayalı Açma,1,mayalı tarifler,26,Menü örnekleri,49,Meyvalı salatalar,7,MEYVELİLER,70,meze,3,mezeler,59,milföylü lezzetler,11,MİM,2,mortadella,1,Muffinlar,26,Muhallebiler,37,mücver,1,New,1496,Niğde,1,nohut yemeği,1,Nutellalı Tarifler,11,OREOU TARİFLER,2,özel günler,4,özel günler,95,Pannacotta,2,parfeler,3,Pastalar,97,Patlıcanlı & Tulum Peynirli Tart,1,Patlıcanlı Tarifler,22,Pazı sarması,1,pide,1,PİDELER,6,PİERRE HERME,2,pilav,6,Pilav-Çorba,5,PİLAV-ÇORBA,78,Pilavlar,50,pizza,3,poaçalar,50,poağaça,1,Portakal çiçeği karnavalı[festivali],5,Portakal kremalı milföy,1,Portakallı lezzetler,28,portakallı şifon kek,1,pratik fırın yemekleri,57,PRATİK LEZZETLER,96,pratik yemekler,26,Puf böreği,1,Ramazan,9,Ramazan börekleri,21,ramazan tatlıları,41,Reçeller,21,Revani,2,Rinso,1,RİSOTTOLAR,3,rulo köfte,2,Sahur lezzetleri,4,Salatalar,131,sansebastian cheescake,1,sarmalar,6,sebzeler,140,SEBZELİ,1,sebzeli mücver,1,sebzeli yemekler,6,Sevgililer günü kurabiyeleri,1,Sevgililer günü lezzetleri,13,soğuk pastalar,12,SORBELER,4,SOSLAR,1,SUFLELER,2,sütlaç,1,Sütlü tatlılar,79,şeker bayramı,3,şekerler,2,Şerbetli tatlılar,21,Şifon kek,3,Şuruplu tatlılar,26,TARİFLER,356,Tartlar,46,TATLI,17,Tatlılar,119,Tavuk Çorbası,1,Tavuklar,60,terbiyeli sebze çorba,1,Teyzemin tarifleri,8,TRİFLE,3,TRİFLE-TRUFLE,4,turşular,5,tuzlu pastane kurabiyesi,1,tuzlular,46,UNLULAR,238,waffle,1,yayla çorbası,1,yeniyıl kurabiyeleri,1,Yılbaşı hazırlıkları,24,Yöresel yemekler,34,yuvalama,1,zeytinli açmalar,1,Zeytinyağlılar,8,ZEYTİNYAĞLILAR,25,
ltr
item
Nurlumutfakta: AŞURE
AŞURE
Aşure tarifi,En güzel aşure tarifi,Kolay ,orjinal aşure tarifi,tam ölçüleriyle aşure,Aşure nasıl pişer?,Aşure ayı,Aşure ne zaman pişr?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjs2qFZlt5hX0bXb3as0NuJWZzlCIsvGUFRFgGdjZP6kPmN1bnk7YMeWNCwlhmpGbAisQj_Qe-jgaYj8Jz_YRDtmkrdUhmT7TTuz9XM3fiRYe9hTvIxJ8qzWb6F6JWWEp7v3_I__WUI5X4/s400/408135_10152022450720656_1588147745_n%5B1%5Dkopya.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjs2qFZlt5hX0bXb3as0NuJWZzlCIsvGUFRFgGdjZP6kPmN1bnk7YMeWNCwlhmpGbAisQj_Qe-jgaYj8Jz_YRDtmkrdUhmT7TTuz9XM3fiRYe9hTvIxJ8qzWb6F6JWWEp7v3_I__WUI5X4/s72-c/408135_10152022450720656_1588147745_n%5B1%5Dkopya.jpg
Nurlumutfakta
https://www.nurlumutfakta.com/2012/11/asure.html
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/
https://www.nurlumutfakta.com/2012/11/asure.html
true
592999171043681983
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi Herhangi bir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Daha fazla oku Cevap Cevabı İptal Et Silmek By Home SAYFALARI POSTS Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV ARAMA TÜM GÖNDERİLER İsteğiniz ile eşleşme bulunamadı Eve dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pz Pzt Sl Çrm Prş Cm Cmt Ocak Şubat Mart Nisan May Nsn Haz Agus Eyl Ekm Ksm Arl Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Şu anda 1 dakika önce $$ 1 $$ dakika önce 1 saat önce $$ 1 $$ saat önce Dün $$ 1 $$ gün önce $$ 1 $$ hafta önce 5 haftadan fazla önce İzleyiciler Takip et BU İÇERİK ÖNEMLİDİR Lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız