AVCI BÖREĞİ

Yemek sofralarınız ve çay saatleriniz için nefis bir börek.Bol proteinli,sağlıklı,leziz ve hafif bir börek..Kıyma,ceviz ve bulgurla dolu çıtır bir lezzet..Üstelikte pratik..Hazırlayın ,isterseniz hemen tüketin,isterseniz buzluğa koyun,misafirleriniz geldiği zaman hemen fırına sürün..Karar sizin,bizden pratik tarifi..

MALZEMELER
250 gr.yağsız kıyma
1 kahve fincanı bulgur
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 kase kıyılmış maydanoz
1 adet soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
4 adet yufka
YUFKALAR İÇİN
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
BÖREKLER İÇİN
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
galeta unu
YAPILIŞI
  1. İç harcınız için bulgurunuzu 3  kaşık sıcak suyla ıslatın,bir kenarda bekletin.Kıymayı tencereye alın suyu çekene kadar kavurun.Suyunu çekince ince doğranmış soğanı ve yağı ekleyin,iyice kavurun.İyice kavrulunca altını kapatın,hafif soğusun.Soğuyunca baharatlarını,1 kase maydanozu,dövülmüş cevizi ve ısladığınız bulguru içine ekleyin ve karıştırın..
  2. Börekleri saracağınız sos için 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvıyağı karıştırın.
  3. Yufkalarınızı tezgaha serin ve 8 eşit parçaya bölün.Her parçayı sos karışımınızla,, fırçayla ıslatın ve geniş ucuna hazırladığınız içten koyun.Sigara böreği gibi sarın.Bütün börekleri bu şekilde hazırlayın.Daha sonra buzdolabına koyun ve üzerini örtün,birkaç saat dinlensin..
  4. Pişireceğiniz zaman ,tekrar 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağla sos hazırlayın.Bolcana galeta ununu genişce bir tabağa koyun.Böreklerinizin her tarafını önce yağlı suya,sonrada galeta ununa bulayın.Sonrada yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin.
  5. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin..35 dakika kadar..
  6. Sonrada sıcak sıcak ikram edin..
  7. Buzlukta muhafaza edecekseniz ,galeta ununa bulamadan koyun.Pişereceğiniz zaman hafif çözdürün ve önce sosa ,sonrada galeta ununa bulayarak,pişirin..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER.. 
 

 

16 yorum:

  1. çok severim bende

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. bayılırım avcı böreğine ellerine sağlık nurşen ablacığım

    YanıtlaSil
  3. Çok severim ben de ceviz koyarım. Ellerine sağlık. Çıtır çıtır nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. ben de çok severim avcı böreğini ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Muhabbet sofrası,Zeynepcim,Kekikcim ve Emelcim güzel yorumlarınıza teşekkür ederim..Klasik bir börek,ama herkesin ortak çok sevdiği lezzet..Bende bu yüzden sıkça yapıyorum..Hepinize sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Klasik ama çıtır çıtır anlaşılan,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sıvı yağla suya ıslayıp pişirince çıtır çıtır oluyor..teşekkürler..

      Sil
  7. Canım bizim evin favori böreklerindendir üstüne birde sos yaparım ben ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA ne güzel sosu bir ara paylaşırsan,bende denerim Deryacım..teşekkürler..

      Sil
  8. Nefis bir börekti.
    Degisik, lezzetli ve doyurucu. Mutlaka deneyecegim.
    Ellerine saglik canim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,Pırılcım.Afiyetler olsun,beğenmene memnun oldum..

      Sil
  9. ellerine saglik.cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
  10. Çok merak etmiştim hiç denemedim ama mutlaka yaparım bir kaç güne ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli ve lezzetli bir börek,denemenizi tavsiye ederim..teşekkür ederim..

      Sil
  11. Mutlaka deneyeceğim. Haftaya gelecek olan misafirlerime yapacağım sanırım. Bir gün önceden hazırlayıp dolapta bıraksak, ertesi gün soslayıp pişirsek olur mu?
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TABİKİ HAZIRLAYABİLİRSİN,HATTA HAZIRLAYIP BUZLUĞADA KOYABİLİRSİN.ÇOK PRATİK OLUYOR ,HEMEN HAZIRLAYIP FIRINA SÜRERSİN.TEŞEKKÜR EDERİM,SEVGİLER..

      Sil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic