MANTARLI BONFİLE

Bugün şöyle yumuşacık,lezzetli bir et mi pişirmek istiyorsunuz??İşte tarif tam karşınızda...Davetlerinizde rahatlıkla ikram edebileceğiniz,yumuşacık,nefis bir et..Sadece etinizi bir gün önceden marine edin,ertesi günde pişirin,etiniz yumuşacık olsun..


MALZEMELER
 
8 adet bonfile (700 gr.kadar)
300 gr. arpacık soğan
350 gr. mantar
1 su bardağı beyaz şarap
1 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
200 ml.krema
2 çay kaşığı tuz
2 tatlı tüm karabiber
1 yemek kaşığı şeker
MARİNE SOSU
1 kahve fincanı süt
2 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
bir dal biberiye
YAPILIŞI
  1.  Bonfileleri bir gün önceden süt,soya sosu,karabiber,sıvıyağ ve biberiyeyle marine edin.Ağzını sıkıca kapatıp bir gün bekletin.
  2. Arpaçık soğanları soyun.Mantarları iyice silin,ince ince dilimleyin.
  3. Yağınızı geniş bir tavaya koyun ,ısınınca bonfilelerinizi marinedenden çıkartın ve iyice süzün,ısınan yağa koyun ,önlü arkalı kızartın (yani mühürleyin).Kızarttığınız etleri bir kenara alın.Aynı tavaya soğanları ekleyin,hafice kavurun,kavrulurken üzerine şekeri serpin ve karamelize edin..
  4. Daha sonra karamelize olan soğanlara mantarlarıda ekleyin ,beraberce hafifce kavurun.Üzerine şarabı ekleyin,şarabın yarısı uçuncaya kadar pişirin.Yarısı uçunca et suyunu ekleyin ve kaynatın.Sonrada etlerinizi tencerenize alın,üzerine mantarlı karışımı dökün ve beraberce 10 dakika kadar pişirin.
  5. En sonda krema,tuz ve karabiberi ekleyin 15 dakika kadar daha tencerenin kapağı açık olarak pişirdikten sonra altını kapatın.
  6. Fırında patates ve pilavla ikram edin..
AFİYET OLSUN..SEVGİLER..




25 yorum:

  1. mantarlı herşeyi severim...
    mantar kurduyum diyebilirim :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende mantarlı yemeklere bayılıyorum,özellikle ete çok yakışıyor..Teşekkürler..

      Sil
  2. Canım mantara aşığım ellerine sağlık nefis olmuş tabağı aldım sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım çok teşekkürler,sevgiler.Sanada afiyet olsun..

      Sil
  3. mantar et ikilisi enfes ellerine sağlık nurşen hanımcım sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ikili birbirine çok yakışıyor...teşekkürler.

      Sil
  4. Merhabalar, Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık. Hayırlı cumalar diliyor lezzet dolu bir hafta sonu temenni ediyorum.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı Cumalar Fuat bey..Teşekkür ederim..

      Sil
  5. Coktan afiyetler olmustur elinize saglik :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler,çoktan yedik bitti bile..sevgiler.

      Sil
  6. Mantarlı bonfileyi çok severim hele de soya soslu olursa sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık sevgili Nurşen. Çok lezzetli görünüyor.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ,sevgili Heyfii..sevgiler..

      Sil
  8. ooooohhh.. mis canım eline sağlıkkk...:) sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Et yuımuşacık olmazsa yemekten bir zevk alamam.Ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et sert oldumu hiç yenmiyor,o yüzden marine çok önemli..Bende etleri marine etmeden hiç pişirmiyorum..Teşekkür ederim,canım..

      Sil
  10. ete en yakışan sostur mantarlı sos,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantar ete çok yakışıyor haklısınız..teşekkür ederim..

      Sil
  11. mantar harika bir şey, etle birlikte süper oluyor, ben de aynı fikirdeyim...

    YanıtlaSil
  12. Una buonissima e invitante ricetta!!!

    YanıtlaSil
  13. Ahmet Sürmekeş25 Aralık 2012 11:06

    Muhteşem gözüküyor.

    YanıtlaSil

Image and video hosting by TinyPic

Nurşen Aksoy

Image and video hosting by TinyPic